İnsanlarda doğa bilincini arttırmak ve doğayı daha yaşanabilir bir hale getirmeyi amacıyla 9. kez düzenlenen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”nin bu yıl 20 durağından biri de Düzce oldu.

TEMA Vakfı Düzce İl Temsilciliği’nin önderliğinde Düzce TSO Konferans Salonu’nda bugün başlayan festivale Vali Yardımcısı Alper Balcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, öğrenci ve Düzceliler yoğun bir şekilde katılım sağladı. Festivalde ayrıca gönüllü olarak görevli olan Düzce Üniversitesi Radyo-Sinema Topluluğu ve Genç TEMA Topluluğu öğrencileri de hazır bulundu.

TEMA Vakfı Düzce İl Temsilcisi Oğuzhan Kendirli, 20 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve bugün ilk film gösterimlerinin yapıldığı festivalle ilgili; “Özellikle öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bugün akşam 19:30’a kadar devam edecek. Yarın ve pazar günü de 11:00’da başlayacak. Sadece öğrencilerimize değil tüm halkımıza hitap eden bir etkinlik bu ve tamamen ücretsiz. 20 tane belgeselimiz var Sürdürülebilir Yaşam Kollektifi’nin bize sunduğu ve bunu tüm Düzce’yle paylaşmak istiyoruz.” diye konuştu