12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ve Mücadele Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü 20 kişilik çocuk konseyi, çocuk hakları için yürüyüş yaptı. Düzce Gençlik Merkezi de Çocuk Konseyinin anlamlı etkinliğine katılım sağladı. Düzce Gençlik Merkezi gönüllülerinin çocuk haklarına dair hazırladıkları pankartlar da önemli mesajlar verildi. Çocuk hakları için Belediye önünden başlayan yürüyüş Anıt meydanda son buldu. Yürüyüş de “çocuk işçiliğine hayır,” şeklide sloganlar atıldı.

 

 


Yürüyüş sonunda çocuk hakları komitesi basın açıklaması yaptı ve çocukların gelişimlerini daha sağlıklı tamamlayabilecekleri refah ortamların oluşması temennisinde bulundu.



12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ve Mücadele Günü dolayısıyla Alışveriş merkezinde Hayata destek İnsani Yardım Derneği tarafından fotoğraf sergisi açıldı. Daha Çok Doğu, Karadeniz ve Ege’de aileleri ile birlikte tarım işçiliği yapan ve Çocuk İşçiliği ile Mücadele Projesi kapsamında yaşadıkları göçebe hayatı fotoğraflara yansıtan çocukların çektiği o fotoğraf kareleri sergilendi.

 

 


Çocuk işçiliği ile mücadeleye dikkat çekilen sergide, ayrıca imza toplanarak çocukların çalıştırılmasının engellenmesine destek istendi. Hayata Destek İnsani Yardım Derneği Proje Yöneticisi Cansın Leyli Ilgaz, 1 milyon çocuk işçisi olduğunu ifade etti ve amaçlarının çocuk işçiliğine dikkat çekmek olduğunu ifade etti.

 

 


Ilgaz, ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile ortak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Ilgaz, “Ailelere de çeşitli farkındalık eğitimleri yapıyoruz fakat şunu göz önünde bulundurmak gerekir. Gezici ve geçici tarım işçiliğinde çalışan aileler çok nüfuslu aileler oluyor genel de. Fakat gelirleri çok düşük yani yoksulluk yüzünden yaptıkları bir durum bu. Sadece doğudan da çıkmıyorlar aslında Ege bölgesinde Manisa’dan çıkan çok fazla aile var. Karadeniz bölgesi fındık işçiliği için Güneydoğu Anadolu Bölgesinden çok fazla gelen işçi var. Bu sene Suriyeli işçilerin katılması söz konusu göçe. Dolayısıyla ailelere de yaptığımız farkındalık çalışmaları var. Onlarda çeşitli gruplarla görüşmelerimiz var. Yuvarlak masa toplantıları düzenliyoruz. Hem kamu hem sendikalar, STKlar ve akademisyenler bir araya gelip çözüm bulunmasına yönelik konuşmalar yapıyoruz” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır