Düzce üniversitesi  bu kez yolsuzluk ve sahte belge düzenleme olayı ile gündeme geldi. Memur-sen İl Başkanı Orhan Kılıç, bugün düzenlediği basın toplantısıyla Memur- Sen’in bilgi ve belgeye dayanmadan konuları gündeme taşımadığını ve bugüne kadar ortaya çıkardığı iddiaların doğrulanmaya devam ettiğini söyledi.
‘Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır’
“Hakkımızda davalar açılarak sesimizi kesmeye çalıştılar” diyen Kılıç, “Memur-Sen , yıldırılarak susturulacak öylemi? Rektör Şerifoğlu’ na  şunu hatırlatmakta fayda var sanırım biz ‘haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ hadisini kendimize düstur edinmiş bir topluluğuz, hakkı söylemeye devam edeceğiz, haksızlıkların karşısında dikilmeye devam edeceğiz, Düzcelinin hakkını da kimseye yedirmeyiz."dedi.
Ne dedik Ne oldu? 
Bugüne kadar Memur-sen olarak gündeme getirdikleri konuları özetleyen Kılıç, Şerifoğlu’nun doğruluğu aşikar olaylara dava açarak kamuoyunda yalnızlaştığını savundu.
Kılıç, “Rektör Şerifoğlu mobbing uyguluyor dedik, rektör bizi yalanladı ve mahkemeye verdi. Sakarya bölge idare bizi doğruladı, başhekimlik görevinden aldığı Bünyamin Dikici hakkındaki uygulamayı durdurdu. Rektör sayın Şerifoğlu üniversite içindeki hukuksuzluklara göz yumuyor dedik. Rektör bizi mahkemeye verdi ama aradan geçen 11 ayın sonunda kilitli tutulan 400 bin TL değerindeki ultrason cihazının bulunduğu odayı bir komisyon kurarak açmak zorunda kaldı. Rektör sayın Şerifoğlu  üniversite de asistanlarına zulmeden, tıp fakültesini tımarhaneye çevirmiş öğretim görevlileri var dedik, rektör bizi mahkemeye verdi, sonra ne oldu YÖK bizi doğruladı ve hakkında 900 sayfa şikayet olan Kadın doğum anabilim dalı başkanı memuriyetten atıldı. Rektör Şerifoğlu Memur-Sen in dile getirmiş olduğu doğruluğu ay ve güneş kadar aşikar olan olaylara dava açarak kamuoyunda yalnızlaştığını bilmesi gerekir. “diye konuştu.
Kılıç’tan yeni iddia!
Düzce üniversitesi Rektörlüğünde 3 farklı pozisyonda görev alan ve yolsuzluk, sahte belge üretme, sahtekârlık ve dolandırıcılık suçlarından yargılanan   Recep Özmerdivenli’nin 2012 yılı başlarında cezalarının Yargıtay tarafından onandığı iddia eden Kılıç, belgelerini basınla paylaşarak Rektör Şerifoğlu’na açıklama yapma çağrısında bulundu.
Kılıç, “Rektör sayın  Şerifoğlu’ nun yönetime aldığı en yakınındaki Recep Özmerdivenli’nin organize bir şekilde yolsuzluk, sahte belge üretme, sahtekârlık ve dolandırıcılık suçlarından 7 yıl süre ile ağır ceza mahkemelerinde yargılandığını, bu suçlardan ceza aldığını, 2012 yılı başlarında bu cezanın Yargıtay tarafından da onandığı belgeleri tarafımıza ulaşmıştır. Yüksek yargı kararı ile evrakta sahtecilikten yani yüz kızartıcı suçtan hüküm giymiş yetim malına el uzatmış  bu öğretim üyesinin halen Şerifoğlu rektörlüğündeki üniversite yönetiminde 3 farklı aktif güçlü pozisyonu bulunması kanunen suçtur, kamu vicdanının sözcüsü olarak bunu kabul etmemiz mümkün değildir.Rektör Şerifoğlu, kendisine rektör danışmanı olarak atadığı Tıp Fakültesine dekan yardımcısı yaptığı Beden Eğitimi ve Spor Yüksek okulu müdürlüğü görevine getirdiği  Recep Özmerdivenli ‘nin yargı tarafından onanan evrakta sahtecilik ve sahte reçete düzenleyerek devleti soymuş birisine  Düzce üniversitesinin en önemli üç  makamını teslim etmesini ayrıca harcama yetkisi vermesinin sebebini  Düzce kamuoyuna izah etmesini  bekliyoruz .”dedi.