Düzce’yi etkisi altına alan şiddetli sağanak yağışlar su baskınları ve heyelanı beraberinde getirdi. 2019 Yılında yaşanan sel felaketinde büyük hasar alan Akçakoca İlçesine bağlı Uğurlu Köyü, Edilli Köyü ve Akçakoca şehir merkezinde cadde ve sokaklar, son yağışlarda derelerin taşması ile sular altında kaldı. Cumayeri ilçesinde ise etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde heyelan geldiği öğrenildi. 

Köprüler Trafiğe Kapatıldı...

Akçakoca Kent Merkezinden geçen Çivi deresi ve Değirmen ağzı derelerinin taşması ile şehir merkezi sular altında kaldı. Akçakoca şehir merkezinde bazı işyerleri, binalardaki bodrum ve birinci katları sular basarken, bazı araçlar ise adeta dere yatağına dönen cadde ve sokaklarda mahsur kaldı. Akçakoca Belediyesi ekipleri, ev ve işyerlerini su basan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla, selden etkilenen bölgelere itfaiye ve vidanjörlerini yönlendirdi. Şehir merkezinin içinden geçen dere yataklarının üzerindeki köprüler ise güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı. 

Günal: “Ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik”

Cumayeri ilçesinde ise sağanak yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Konu ile ilgili Öncü Haber muhabirine konuşan Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, sular altına kalan Uğurlu Köyü ve Cumayeri ilçesindeki heyelan bölgelerine ekip gönderdiklerini açıkladı.

İl Özel İdaresi olarak, vatandaşların huzur ve refahı için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Günal, Uğurlu köyü halkına ve Cumayeri ilçesinde heyelan yaşanan bölgelerdeki vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

“Hiçbir iş yapmayan idarecilere teşekkür ederiz”

Akçakoca Uğurlu Köyü sakinlerinden Kadir Sarıoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise, yetkililere sitem ederek, “Sel felaketinden sonra köyümüzde dere yatağı temizlemekten başka hiç bir iş yapmayan idarecilere teşekkür ederiz... Sonuç ortada” dedi.

HABER: Savaş ARI