İstisnasız her durumda Düzce’nin ve Düzce Halkının menfaatlerini savunmasıyla bilinen ve bu yönüyle her kesimin takdirini toplayan Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, bir meseleyi daha çözüme kavuşturdu.

Düzce Halkının ucuz ekmekle buluşmasına vesile olacak Halk Ekmek Büfeleri konusunda, sürecin başından bu yana gerek kurduğu diplomasi trafiği gerekse kamera önündeki çağrılarıyla ortaya koyduğu gayrete Başkan Özlü de kayıtsız kalmadı.

ÖZLÜ’DEN ÜNSAL’A TEŞEKKÜR

İmzaların atılmasının ardından mikrofonu eline alan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, konuyu ilk defa Yorumlu’yorum programında gündeme getirerek Halk Ekmek Büfeleri sürecini Düzce’de ilk defa gündeme getiren Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a teşekkür etti. Özlü konuşmasında: “şimdi burada bir teşekkürü hak eden arkadaşımız var, Sadullah Ünsal! Sadullah Ünsal bundan aylar önce bana bir programda sordu, Halk Ekmek konusu ilk olarak o programda gündeme geldi. Sadullah Bey çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

ÜNSAL’DAN KORKMAZ’A TERLETEN SORU

Başkan Özlü’nün teşekkürünün ardından Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz’a bir soru yönelten Ünsal, Korkmaz’ı terletti. Sürecin başından bu yana adeta bütün detaylara hakim olduğunu ispatlarcasına sorduğu kritik soru başta Özlü olmak üzere Halk Ekmek sürecini takip eden salondaki herkese tebessüm ettirdi.

Ünsal, herkesin canla başla gayret ederek Düzce Halkının ucuz ekmek temin edebilmesi için formüller ararken Fırıncılar Odası’nın süreci örtülü biçimde sürüncemeye sokma girişimlerine atıfla özellikle İbrahim Korkmaz’a bir soru sormak istiyorum diyerek “Halk Ekmek işine ilk etapta çok tepki veriyordunuz, şimdi bu süreç nasıl gelişti? Bu imzayı gönüllü mü attınız, zorla mı attınız? Bunu öğrenmek istiyorum.” Dedi.

KORKMAZ: “BİZ KARŞI ÇIKMADIK, UYGULAMA YANLIŞ DEDİK…”

Kendisine yöneltilen soruya ben hiçbir zaman karşı çıkmadım diye cevap veren korkmaz, cümlesinin devamında uygulamanın yanlış olduğunu savundum diyerek şu ifadelere yer verdi: “başladığı günden bu yana bu iş bu şekilde olursa fırıncılar zarar etmez diye konuştum, mücadelem buydu…”

O sırada siyaset tecrübesini devreye sokarak mikrofonu eline alan Özlü “fırıncılarla belediye olarak rekabet etmiyoruz, ortak iş birliği yapıyoruz” diyerek konuyu tatlıya bağladı.

Öte yandan Halk Ekmek Büfelerinde sadece ekmek değil simit ve poğaçanın da yüzde 25 indirimli satılacağı bilgisi de paylaşıldı.