Hemen her gün bir yeni zamlarla uyuyup zamlarla uyandığımız şu günlerde Düzce Fırıncılar Odasının aldığı kararla ekmeğe 1 lira zam yapıldı. 3 liradan satılan tekli ekmeğin fiyatı yeni zamla beraber 4 liraya çıktı. Zamdan önce 210 gram olan ekmek yeni zamla beraber 200 grama düşürüldü.

Konuya ilişkin halkın ne düşündüğünü merak eden Öncü Haber Ekibi sokakta vatandaşlara mikrofon uzattı. Kiminin uygun bulduğu zamlara, kimileri batıyoruz yorumunda bulundu. Kimileri yorum yapmaktan kaçınırken, kimileriyse devletin bu işe bir el atması gerektiğini öne sürdü.

İşte Düzce Halkının, yeni ekmek fiyatlarıyla ilgili görüşleri…

“HALK EKMEK KURULSA İYİ OLUR”

Bahattin Deniz: “Evet dediğiniz gibi ekmek 4 lira. Adam 10 tane ekmek alsa her gün 40 lira yapar, ayda bin 200 lira. Bin 200 lira ayda sadece ekmeğe veriyor. Elektrik, su, doğalgazı da düşündüğümüzde şu an Düzce gerçekten kan ağlıyor. Bizim baştakiler duysun. Halk ekmeği bir arada kuracağız dediler o da kurulmadı. Bekliyoruz vallahi.”

“İNSANLAR GÜNÜ KURTARIYOR”

Ersoy Güleç: “bu ekonomi enflasyon oranını göstermiyorlar. Yüzde 70 – 60 diyorlar ama kesinlikle daha yüksek. Bu zamların daha da geleceğini düşünüyorum, bununla kalmaz. 4 liranın fırıncıları kurtardığını da düşünmüyorum. Yakıt fiyatları belli! Önümüzdeki hafta doğalgaza zam yapılmasından bahsediyorlar yine. Açlık yok tamam ama insanlar istediği şekilde beslenemiyor birçok şeyden feragat etmek zorunda kalıyor, yani günü kurtarıyor millet… Halk Ekmek büfelerini gördüm ama faaliyeti ne durumda bilemiyorum.”

“BU ÜLKE EKONOMİK OLARAK ÇÖKMEZ AMA…”

Mustafa Kavaklı: “millet bunaldı, biraz da finale geldi artık sanırım yönetim… Ama bu ülke ekonomik olarak çökmez ama devlet olmanın çivilerini sökersen ülke batar. Bence bu yolda hiç hata yapmıyorlar, kesinlikle Türkiye Cumhuriyetinin sonunu getirmeye çalışıyorlar… Benim şahsi düşüncem bu.

Ömer Canpolat: “şaşırmadık normal bir şey, bekliyorduk zaten… Ben 16 yaşındayım. Okumuyorum, eve ekmek götürmek için çalışıyorum şu anda.”

Orhan Ercan: “4 lira azmış. Bu kadar buğday ithalatı yapılıyor mazot 28 lira 60 kuruş olmuş bence normaldir. 4 lira az olmuş yani. Halk ekmek kurulacak dediler ondan da ses seda yok, ne  diyeyim…”