Gündeme bomba gibi düşen skandal, Düzce Belediyesi Zabıta Ekiplerinin titiz incelemeleri sayesinde meydana çıktı.

Dar gelirli vatandaşların da ucuz ekmek alabilmesi için Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü tarafından, Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz’ın gönülsüz olduğu her halinden belli olmasına rağmen hayata geçirilmişti.

HALKIN EKMEĞİYLE OYNUYORLAR

Vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendiren zabıta ekipleri konuyla alakalı olarak harekete geçti. Yapılan inceleme ve takipler sonucu aylardır günlük 20 bin ekmek satışıyla dar gelirli vatandaşlara ucuz ekmek temini sağlayan Halk Ekmek Büfelerinde, satılan ekmeklerin gramajlarının eksik olduğu Zabıta Ekipleri tarafından teker teker tartılarak gün yüzüne çıkarıldı.

KİMİ KİME ŞİKÂYET EDELİM BAŞKAN?

Yapılan incelemeler sonucunda Halk Ekmek Büfelerinde satılan ekmeklerin, aynı zamanda Fırıncılar Odası Başkanı olan İbrahim Korkmaz tarafından üretildiği anlaşıldı. Gramajı düşük tutarak vatandaşın ekmeğiY çalanları tespit edip cezalandırmakla görevli olan Fırıncılar Odası Başkanının bizzat kendinin böyle bir skandala imza attığını duyan kamuoyu ise “kimi kime şikâyet edelim başkan?” diyerek tepki gösterdi.

AÇIKLAMA, OLAYDAN DAHA BÜYÜK SKANDAL!

Konunun açığa çıkması üzerine Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz’ı arayan Haber Ekibimiz ikinci bir şoku yaşadı. Her gün binlerce ekmeğin eksik gramajla vatandaşlara satılarak yapılan vurguna ilişkin açıklama yapması beklenen Fırıncılar Odası Başkanı ve Halk Ekmek Büfelerine ekmek üretimi yapan İbrahim Korkmaz “ekmek kendi kendine gram kaybeder, küçülür” dedi.

BİZİM EVDEKİ EKMEKLER NEDEN KÜÇÜLMÜYOR?

Bu skandal açıklamayı duyan vatandaşların tepkisi düşük gramajlı ekmek sansasyonuna verdiği tepkiden daha sert oldu.

Açıklamayı duyan bir vatandaş “bizim evde ekmek bazen 3 gün kalıyor. 3 gün sonra bakıyorum, bıraktığım gibi… En ufak bir küçülme yok. Beyefendinin ekmeği kendi kendine küçülüyorsa, o ekmeğin ununu hangi parayla aldığını, işçisine hangi parayla maaş ödediğini gözden geçirsin” şeklinde oldu.