Düzce genelinden toplam 18 okulun halk ekiplerinin katılacağı Halk Oyunları Yarışması İl Birinciliği 12 Şubat perşembe günü yapılıyor. Yarışma, küçükler, yıldızlar, gençler ve yaygın eğitim kurumları arasında, geleneksel dal ve stilize dal kategorilerinde yapılacak.12 Şubat 2009 perşembe günü saat 10:00'da, 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan yarışmaya katılan okullar ve kategorileri şöyle:

Küçükler geleneksel dalda, Uzun Mustafa Diyarbakır, Gaziantep, Mustafa Kemal İ.Ö.O. Artvin, Hacıkadirler İ.Ö.O Artvin, Rize, Atatürk İ.Ö.O. Artvin, İsmetpaşa İ.Ö.O Gaziantep, Özel Yunusbey İ.Ö.O. Artvin, Yenimahalle İ.Ö.O. Artvin.

Küçükler stilize dalda, Azmimilli İ.Ö.O. Kafkas, Mustafa Kemal İ.Ö.O. Muğla. Yıldızlar geleneksel dalda, Boğaziçi İ.Ö.O. Karadeniz, Hacıkadirler İ.Ö.O. Trabzon.

Yıldızlar stilize dalda, Yığılca Yibo Zonguldak, Çilimli İ. Hoşver Muğla, Kaynaşlı AKV. Trabzon. Gençlerde, Akçakoca Lisesi Trabzon.

Yarışma sonrasında düzenlenecek olan törenle dereceye giren okullara ödüller ve çeşitli hediyeler verilecek. İl birinciliğini kazanan ekipler, 11-12 Nisan 2009 tarihinde Bolu'da yapılacak olan grup yarışmasına katılacaklar. 12 Şubat 2009 Perşembe günü saat 10:00'da 18 temmuz Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan bu halk oyunları şölenine tüm Düzceliler davet ediliyor.