Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bu yıl Düzce'de ilk kez yapılan Halk Oyunları Grup Yarışmaları bugün başladı. 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda yapılan halk oyunları yarışması öncesinde yarışmaya katılan bütün yarışmacıların katılımıyla Anıt Park önünde çelenk sunumu programı düzenlendi. Programın ardından Düzce Belediyesi bando ekipleri eşliğinde 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'na kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Yarışma öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Bülent Kılınç, Türk milleti için halk oyunlarının büyük bir yeri olduğunu belirterek, “Buraya gelen yarışmacılar, nesilden nesle bu kültürün devam etmesini sağlayacaklar. Siz, sizden öncekilerden bunu öğrendiniz, sizden sonrakilere de bunu öğreteceksiniz. İlk kez ev sahipliği yaptığımız bu yarışmanın ardından umarım ilimizden mutlu ayrılırsınız.” dedi.

Yarışmanın Düzce'de yapılmasının kendileri için ayrı bir önemi olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de “Böyle bir yarışmanın Düzce'de yapılmasının heyecanı ve gururu içerisindeyiz. Umarız yarışma sonunda herkes evlerine mutlu bir şekilde gider. Yarışmanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmanın bugünkü ayağı olan geleneksel dal yarışmasına geçilirken yarışma yaşanan elektrik kesintisinin ardından kısa süreli gecikmeyle başladı.

4 dalda yapılan yarışmalarda tüm dallarda birinciliği Zonguldak temsilcileri kazandı. Yapılan yarışmalarda, Geleneksel dalda Küçükler'de birinciliği Zonguldak Gazi İlöğretim Okulu, Yıldızlar'da, Zonguldak Gazi İlköğretim Okulu, Gençler'de Zonguldak Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Yaygın dalında da Zonguldak Halk Eğitim Merkezi kazandı.

Yarışmada ikincilik ödüllerini de;

Geleneksel Dalda, Küçükler'de Kastamonu Kayı İlköğretim Okulu, Yıldızlar'da Kastamonu Merkez İlköğretim Okulu, Gençler'de Bolu Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Yaygın dalında da Karabük Halk Eğitim Merkezi kazandı.