Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bu yıl Düzce'de ilk kez yapılan Halk Oyunları Grup Yarışmaları bugün de sitirilize dalda devam etti. 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda yapılan halk oyunları yarışmasında yarışmacılar becerilerini sergilerken Kastamonu temsilcileri üç alanda da birinciliği kazanmayı başardı.

Yarışmanın sonucuna göre Küçükler Sitirilize dalda birinci Kastamonu Şehit Şerife Baş İlköğretim Okulu, ikinciliği Karabük Zatı Ağer İlköğretim Okulu kazandı. Yıldızlarda ise birinciliği Kastamonu Ali Fuat Derende, ikinci Zonguldak Gazi İlköğretim Okulu, üçüncü Karabük Yenice İlköğretim Okulu oldu. Gneçlerde de birinciliği Kastamonu Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi, ikinciliği ise Zonguldak Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi aldı.

Yarışmanın ardından kapanış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, iki günün dolu dolu geçtiğini belirterek, “İlk geldiğinizde sizi söylediklerimizi şimdi giderken söylüyoruz. Umarız buradan mutlu bir şekilde ayrılırsınız. Düzcemiz gezmek içinde güzel bir konumda bulunuyor. Bundan sonra sizleri ilimizi gezmeye geldiğiniz de görmek isteriz.” şeklinde konuştu.

Ödüllerini alan yarışmacılarda yarışma sonunda müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.