Türkiye, 36 yıl sonra ilk defa bir darbe girişimi ile karşı karşıya geldi. Ancak 15 Temmuz’da yaşanan olağanüstü gecenin ardından halk darbe girişiminin şokunu atlatabilmiş değil.  Düzce’de darbe girişimin ardından normalle sürecine geçmek kolay olmazken, piyasadaki durgunluk dikkat çekti.  

Özellikle 15 Temmuz’un ardından hafta sonu tatili olmasına karşın Akçakoca’da plajlar boşaldı, havuzlardaki durgunluk göze çarptı. Turizm ve eğlence sektöründeki bu sakinliğin yanı sıra, Düzce şehir merkezinde de alışveriş mekanları ve kafelerin de boş kaldığı görüldü.

Türk lirası çakıldı

15 Temmuz akşam saatlerinde başlayan askeri darbe kalkışması sonrasında yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesiyle Türk Lirası 2008 yılında bu yana en sert düşüşü yaşadı. Türk Lirası dolar karşısında yüzde 6'ya varan kayıp yaşadı. Dolar/TL kuru 2,88 seviyesinden 3,05 seviyesine kadar yükseldikten sonra 3,0157 seviyesine geri çekildi.

Uzmanlar: “Panik, Zarara Neden Olur”

Türkiye’de yaşanan demokrasi karşıtı gelişmeler Türkiye’nin siyasi yaşamına olduğu kadar ekonomisine ve sermaye piyasalarına da ciddi hasarlar vermesinden korkuluyor. Cuma günü yaşanan kalkışmanın ciddi bir hasar yaşanmadan atlatılmış olması teselli olarak yorumlandı. Fakat buna rağmen ortada bir normalleşmenin var olduğunu söylemek mümkün görünmüyor. Özellikle ülke genelinde hakim olan korku, endişe ve güven kaygıları piyasaları etkileyecek görüşleri ortaya atılıyor.

Haber;S.KAŞKIR