Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Kaya öğrencileri ile birlikte yürüttüğü ‘’Harften Öte Kadın’’ eTwinning projesi ile birlikte , kadına şiddetle mücadeleye ilişkin toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Projenin amacını açıklayan Esra Kaya “Öğrencilerimizde kadına saygı, anne sevgisi ve kadına şiddete ilişkin duyarlılık kazandırmak” dedi. Öğrencilerin topluma yararlı bireyler olmalarına katkı sağlamanın en büyük hedefleri olduğunu belirten Kaya, proje kapsamında öğrencilerin her ay farklı etkinlikler yaptığını belirtti.

Proje kapsamında öğrenciler, 24 Kasım öğretmenler günü için yaptıkları ayraçları sevdikleri öğretmenlere hediye ettiler.

Bir diğer etkinlik olan Şiir ve Resim Etkinliği kapsamında Türkiye’nin her yerinde kadının önemini şiirlerle ve resimlerle anlatıldı.

Okul bazında şiir ve resim yarışması düzenlenirken, 1. olan öğrencilere ödül verildi.  Derece alan öğrencilerin şiirlerini, etwinning projesi  ile ortak olarak yürütülen ‘Harften Öte Kadın’’ adlı şiir kitabında topladı.