Tüm ülke gibi Düzce'de de bu yıl kuraklık baş gösterirken İki ayı aşkın bir zamandır bir damla yağmurun düşmediği Düzce'de kuraklığın belirtileri giderek artıyor. Düzce'de kuraklıktan en fazla etkilenen Hasanlar Barajı'ndaki su seviyesi, geçtiğimiz yıllarda rastlanmayacak seviyelere düştü.

Daha kısa bir süre önce su ile kaplı olan araziler, bir derenin etrafında, derin çatlakları ile adeta aylardır yağmur yağmayan bir çölü andırıyor.

Düzce Hasanlar Barajı İşletme Şefi Savaş Bulut ise yaptığı açıklamada, Hasanlar Barajında su seviyesinin oldukça düştüğünü belirterek ''Hafta sonu itibariyle 6 milyon metre küp su kaldı. Geçen yıl bu aylarda su seviyesi 10 milyon metre küptü. Düzce Ovasına sulamayı bu hafta içerisinde kesmek zorundayız,çünkü barajın kapaklarına doğru su seviyesi tamamen düştü. Olağan üstü durumlar için suyu vermeyeceğiz. Barajın kendisini toparlayabilmesi için ise her sene ağustos ayının son günlerinde yağan, ancak bu sene Eylülün ilk haftasında da başlamayan sonbahar yağmurları bekliyoruz'' şeklinde konuştu.