COVİD-19 salgını sebebiyle Suudi Arabistan, 2020 ve 2021 yıllarında yurtdışından hac ibadetini yapmak isteyenleri kabul etmemiş, yurt için de belirli sayıda kişi temsili olarak bu ibadeti yerine getirmişti.

Salgının hafiflemesiyle bu sene itibariyle İslam alemi yeniden kutsal topraklara kavuşarak hac ve umre ibadetlerini yerine getirebilecek. Suudi Arabistan tarafından alınan karara göre 65 yaş altı, tam aşılı Müslümanlar hacı olacak.

Türkiye’den kutsal topraklara ilk yolculuk 2 Mayıs’ta

Türkiye’de Mekke ve Medine’nin hasretini çeken vatandaşların gözünü çevirdiği Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu toplantısının ardından detaylar açıklandı.

2022 yılı hac ve umre hususlarında değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, hac seyahatlerinin 7 Haziran 2022 tarihinden itibaren, şevval ayı umre turlarının ise 2 Mayıs 2022 tarihinden itibaren başlaması hususları kararlaştırıldı.

2020 kuraları geçerli

Öte yandan bu yıl kura çekimi yapılmayacak. Hac yolcularının tespitinde işlemleri, 2020 yılı kura sonuçlarına göre yürütülecek. Hacı adayları için kesin kayıt 25 Nisan- 4 Mayıs arasında yapılacak. 5 yaş üstü vatandaşların hac hakkı ise 2023 yılına ertelenecek.