Düzce'de Yoğun bakım ünitelerinin azlığı, hastanelerin önlerinde görevliler ve vatandaşlar arasında dramatik tartışmaların yaşanmasına neden oluyor. Beyin kanaması geçiren hastasını Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getiren ve buradaki dokuz yoğun bakım ünitesinin dolu olduğu cevabı ile karşılaşan vatandaşlar Acil servis girişinde görevlilerle tartıştı.

Olay 80 yaşındaki Senem Topkaraoğlu'nun beyin kanaması teşhisi ile hastaneye kaldırılması ile başladı. Hasta önce Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü, ardından burada yoğun bakım olmaması nedeniyle özel bir hastaneye kaldırıldı. Yeşil kartlı olan hastanın sosyal güvencesi özel hastanede kabul görmeyince, masrafları karşılayamayan aile hastasını Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürmekten başka çare bulamadı.

Hastalarını Ambulansa koyan hasta yakınları, Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda yer olmadığını öğrendiklerinde şaşkınlığa düştüler. Israrla hastalarının kabul edilmesini isteyen Hasta yakınları, görevlilerle tartıştılar.

Hasta yakını Hasibe Topkaraoğlu, hastalarını buraya getirirken yoğun bakımda yer olduğunun söylendiğini iddia ederken, hastalarının ortada kalmasını kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Konuyu sorduğumuz Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yardımcı Doçent Doktor Bünyamin Dikici, hasta yakınlarının kendisi ile de görüştüğünü, kendilerine hastanenin sahip olduğu dokuz yoğun bakım ünitesinin de dolu olduğunu, ancak gün içerisinde boşalan bir yatak olması durumunda hastayı kabul edebileceklerini söylediğini ifade etti. Dikici, hasta yakınlarının tepkisini doğal karşıladığını, ancak ellerinden bir şey gelmediğini de belirtti.

Dikici sözlerinin devamında bir yandan Düzce'de yoğun bakım sorununun boyutlarını ortaya koyarken, bir yandan da sorunun ne zaman çözüleceğine ilişkin tespitini de dile getirdi.

Başhekim Dikici, düzce'deki kamu hastanelerinde sadece dokuz yoğun bakım ünitesi olduğunu, diğer kamu hastanelerinde bu ünitelerin olmadığını belirtirken, yeni kurulmakta olan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 66 adet yoğun bakım ünitesi bulunacağını, bu birimler hizmete girdiği zaman yoğun bakım sorununun tamamen ortadan kalkacağını ifade etti.