Düzce Üniversitesi ile ilişiği kesilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Eski Başkanı Doç. Dr. İsmail Özdemir'in 6 ay boyunca kamuya ait tıbbi cihazların kullanılmasını üniversitedeki odasını kilitli tutarak engellediğini öne süren Sağlık_Sen’in ve AK parti’nin iddialarına Düzce Üniversitesi’nden yanıt geldi.

İddialara karşı yazılı olarak yapılan açıklamada, Üniversitelerde görevli öğretim üyeleri ve memurlar hakkında 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve bu kanuna bağlı Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği uygulandığı, Bu nedenle herhangi bir kişiye özel olarak işlem tesis edilebilmesi ve korunmasının mümkün olmadığı belirtildi.

06.02.2012 tarihinden önce, adı geçen öğretim görevlisinin zimmetinde bulunan, sözü edilen ultrason cihazının genellikle perinatoloji uzmanları tarafından kullanılan gelişmiş bazı programlar içeren bir cihaz olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Üniversitemizde söz konusu cihazdan başka dört adet benzer işlevleri olan cihazlar da mevcuttur. Bu cihazlar ilgili klinikteki rutin ihtiyaçları karşılayacak kapasitededir. Söz konusu cihazın kullanılmamış olması kamu zararına sebebiyet vermemiş, klinikteki işleyişi etkilememiştir ve hastaların mağduriyeti bu sebeple söz konusu olmamıştır. Bu konuda hiçbir hastanın ya da yakınının Rektörlüğümüze ulaşmış bir şikayeti de bulunmamaktadır. Haberde söz konusu edilen cihaz da 12.03.2012 tarihinde yeni göreve başlayan Profesör öğretim üyesine ilgili birimince teslim edilmiştir ve kullanılmaktadır.