Düzce'de kış aylarında akılda kalan en önemli sorun bozuk yollardı... Merkeze bağlı bir çok mahalleden yükselen "Yollarımız berbat" haykırışında kimi vatandaşlar yaşadıkları çileyi kelimelere dökerken, kimileri ise eşine az rastlanan protesto eylemlerine imza attı. Bunlar arasında hafızalara kazınan ise otomobilinin lastiği bozuk yolda zarar gören öfkeli sürücünün, aracını Düzce Belediyesi önüne bırakması oldu.

Belediye çalışmalara başladı
İşte her yağışlı havada gün yüzüne çıkan bu alt ve üst yapı eksiklikleri için havaların düzelmesi ile birlikte sorunun muhatabı düğmeye bastı. Bozuk ya da olmayan asfalt yüzünden sürücüler kadar yayaların da büyük sıkıntı yaşadığı düzeltilmeyi bekleyen yollar için harekete geçen Düzce Belediyesi ekipleri, şu günlerde asfaltlama çalışmalarına Azmimilli Mahallesi'nde devam ediyor.

Başkan aynı tepkiyle karşılaşmak istemiyor
Fen işleri ekiplerinin sahada sürdürdüğü çalışmaları yakından takip eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, asfaltlama çalışmalarının hammaddesinin üretildiği İNTAŞ Şantiyesi'nde incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz kışı bozuk yollarla geçiren vatandaşların şikayatlerinin tekrarlanmamasını isteyen Başkan Keleş, çalışmaların kesintisiz şekilde devam etmesi için üretim hızının en üst seviyede devam ettiğini belirtti.

"Asfaltsız mahalle kalmayacak"
Bilindiği gibi yarım bırakılan ya da hiç asfaltla buluşmayan yollarda ortaya çıkan ve halkın "köstebek yuvası" şeklinde nitelediği büyük ve derin çukurlar, sık sık haberlere konu olurken, benzer tepkilerle karşılaşmak istemeyen Keleş, "Asfaltsız mahalle kalmayacak anlayışı ile başlattığımız çalışmalarımızda şantiyemiz önemli bir yer tutuyor. Burada kendi ürettiğimiz taşlarla, bazalt ve asfalt ile Düzce'mizin modern bir kent olması için çalışmaya devam ediyoruz. Üretim ve yatırımımızı birbirine entegre hale getirerek kesintisiz hizmete devam edeceğiz.” dedi.