Düzce Belediyesi Otobüs Terminalinde sıcaktan bunalan esnaf ve yolcular, çalıştırılmayan klimalar nedeniyle Ulaşım A.Ş. ye tepki gösterdi. Yazın soğutmada kışın serinlemede ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getiren otogar esnafı, yetkililerden klimaları çalıştırmalarını talep ettiklerinde 10 dakika çalıştırılıp tekrar kapatıldığını ifade etti.

Şikâyetlerini Öncü Haber Mikrofonunda dile getiren Otogar Esnafı, her gelen otobüsümüzden alınan ücret 3 katına çıkarıldı bizler de burada kira ödüyoruz ama maalesef klimalardan bile faydalanamıyoruz diyerek şu ifadelere yer verdi: “Esnaf arkadaşlar adına konuşuyorum ortak görüşümüzdür: birkaç gündür hava çok nemli, içerisi de çok sıcak alçıpan ve beton… İçeride duramadıklarını sürekli dışarı çıkmak zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Dolayısıyla işlerinin aksadığını söylüyorlar.

“Rica edince açıyorlar, talimat geliyor geri kapatıyorlar”

Klimayla alakalı görevli arkadaşlara rica ediyoruz 10-15 dakika açıyorlar sonra talimat geldiğini söyleyerek geri kapatıyorlar.

“Belediyedeyken arıza yapıyordu ama hemen gideriyorlardı”

İdarenin Düzce Belediyesinde olduğu dönemlerde arızaların hemen giderildiğini ifade eden otogar esnafı Ulaşım A.Ş. ye geçtikten sonra hizmet kalitesinin düştüğünü ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Belediyedeyken arıza yapıyordu ama hemen düzeltiliyordu biz söyleyince. Şimdi Ulaşım A.Ş de, arıza yok ama faturalardan dolayı klima çalıştırılmıyor, sonuçta hem otobüslerimiz hem biz para ödüyoruz…”

“Kışın ısıtmıyorlar yazın soğutmuyorlar”

Yaz kış problemlerin devam ettiğini ifade eden bir başka esnaf ise ; “mağduriyetimiz şöyle: Kışın ısıtmıyorlar yazın soğutmuyorlar. Burada terliyoruz su gibi oluyoruz… Yolcularda aynı şekilde! Böyle problemlerimiz burası zaten mağduriyet bölgesi. Sonuçta kira ödüyoruz giriş çıkış parası ödüyoruz, bunun finans planlamasını yapmalılar, biz ve yolcularımız neden mağdur oluyoruz?”