Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Hayati Yazıcı Zongudlak'ta maden kazasında hayatlarını kaybedenlerin cenazesinden polis helikopteriyle beraberinde 4 Milletvekili ile Ankara'ya dönerken aşırı sis nedeniyle Düzce şehir stadına mecburi iniş yaptı. Stadın girişinde Öncü mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Yazıcı, “büyük bir acı ve üzüntü içindeyiz. İnşallah bir daha böyle kazalarla karşılaşmayız” dedi. Zonguldak'ta Başbakana gösterilen tepkileri anlayamadığını dile getiren Yazıcı, acıyı anlıyorum ancak bu tepkiyi anlayamıyorum dedi.
Deniz Baykal'la ilgili internet sitelerine düşen görüntüler ve yaşanan gelişmeler hakkında görüşlerini sorduğumuz Başbakan yardımcısı Hayati Yazıcı, “çok üzücü bir durum. Kimsenin bu duruma düşmesini istemem” dedi ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konsundaki görüşlerini açıkladı.
Başbakan yardımcısı Hayati Yazıcı Düzce'nin yakın zamanda büyük felaketler geçirdiğini ve gelişmeye devam ettiğini belirterek, devletinde üzerine düşen görevi yaptığını belirtti. Başbakan yardımcısı daha sonra İl Emineyt Müdürü Ali Gezer'in makam aracıyla Kaynaşlıya gitti Belediye BAşkanı İsmail Bayram'da Bakana eşlik etti. Bakan, Düzce'den Vali Bülent Kılınç'ın Makam Aracıyla Ankara'ya hareket etti.

Haber; H. KAYA