Toplantıya Düzce Veteriner Hekimler Odası kurucuları Veteriner Hekimler Recep Ergün, Remzi Akdoğan, Yusuf Kadıoğlu, Yahya Çabuk , Veteriner Hekimler Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda söz alan Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil veterinerler odasının kuruluş çalışmalarından ve yapacakları çalışmalardan bahsetti. Şerif Ali Karanfil Düzce Veteriner Hekimleri Odasının Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi kararı ile Düzce'de ikamet eden 60 adet veteriner hekimin talebi ile kurulmuş tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğunu söyledi. Veteriner Hekimler olarak zor şartlar altında kutsiyetine inandıkları hayvan hastalıkları ile mücadele ve hayvansal verimi artırmaya yönelik hayvan ıslahı konularında özverili bir şekilde çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirterek özellikle hayvansal gıdanın halka sağlıklı bir şekilde ulaşması için gayret göstereceklerine vurgu yaptılar.

Şerif Ali Karanfil son olarak Dünya Veteriner Hekimler yılı olarak kutlanan 2011 yılında hayvancılığın sorunları, hayvansal gıdanın çiftlikten sofraya zincirinin her aşamasında halka sağlıklı sunum yapılması için kamu yararı düşüncesi ile hareket edeceklerini ve yapacakları çalışmalarla ilgili halktan da destek beklediklerini söyledi.

Haber; A. DEVELİOĞLU