Düzce'de Kurtsuyu Bölgesi'nde yapılması planlanan "Hayvan Yaşam Alanı" için çalışmalar sürerken, bu önemli yatırımı yakından takip eden Dohaycan Derneği üyeleri çevre illerdeki örnek merkezleri inceliyor. Bu kapsamda inşaatı büyük ölçüde tamamlanarak Bolu Belediyesi tarafından bir süre önce hizmete açılan Bolu Hayvan Bakım Merkezi'ne Akçakoca Belediye Veterineri Ufuk Göktaş eşliğinde bir ziyaret eden dernek üyeleri, "Türkiye’nin en modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi" olarak lanse edilen yatırıma hayran kaldı.

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Koray Kolludemiroğlu tarafından ağırlanan heyet, Kolludemiroğlu'ndan hayvan bakım merkezine dair bilgiler aldı.

"Dünya standartlarının üstünde dört dörtlük bir merkez planlıyoruz"

Toplam 13 dönümlük alanda idare binası, alttan ısıtmalı yavru bakım üniteleri, sahiplendirme alanları, modern bir ameliyathane, banyo ve ameliyat sonrası bakım odaları, kedilerin tedavisi için ayrı bölümler bulunan Bolu Hayvan Bakım Merkezi'ne önümüzdeki günlerde digital röntgen, ultrasonagrafi cihazı, kan tahlil için laboratuar gereçleri ve diş tedavisi için gereken ekipmanların da geleceğini söyleyen Kolludemiroğlu, Dünya standartlarının üstünde dört dörtlük bir merkez planladıklarını ve bunun büyük bir bölümünü tamamladıklarını açıkladı.

Biyolojik laboratuar da kurulacak

Merkezde ayrıca zararlı haşerelerle mücadele için biyolojik laboratuar da kuracaklarını açıklayan Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Koray Kolludemiroğlu, açık alana hayvan eğitim merkezi ve çocuk parkı yapılacağını, gönüllülerin bu alanlarda sosyal etkinlikler yapabileceğini belirterek, tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra Dohaycan üyelerini ve gönüllüleri açılışa davet etti.

Maliyeti 2 milyon TL

Veteriner Ufuk Göktaş ve Dohaycan üyeleri; inşası devam eden ve maliyeti 2 milyon TL'yi bulan merkezde, hayvanların tedavisine ve rehabilitasyonuna yönelik en ince detayların bile düşünülmüş olmasına hayran kaldıklarını ifade etti.

Bolu Belediyesi'ne teşekkür ettiler

Dohaycan Derneği Başkanı Derya Çolpan merkezi gezdikten sonra, kendilerine bilgi veren ve alanı gezdiren Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Koray Kolludemiroğlu’na teşekkür ettikten sonra, kendisinin şahsında, hayvanlar için ciddi kaynak ayıran Bolu Belediyesi'ne Dohaycan adına teşekkürlerini iletmesini rica etti.

Akçakoca’ya Rehabilitasyon Merkezi istiyorlar

Ziyaret sonrası açıklama yapan Dohaycan Başkanı Çolpan, “Bolu Belediyesi, beş yıldızlı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yapmış, darısı başımıza.” derken, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin Düzce Belediyesi bünyesinde yapılacak Hayvan Yaşam Alanı'nı beklemeden, Akçakoca’ya yakışır 2-3 dönüm içerisinde yer alan Rehabilitasyon Merkezi yapımını gündemine almasını çok istediklerini ifade etti.