Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, MÜSİAD üyeleri ile yaptığı toplantıda özellikle inşaat sektörünün gelişimi ve kentsel dönüşümün öneminden bahsetti. Toplantıya Vali Adnan Yılmaz, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Osman Çakır, protokol üyeleri ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

Bakandan destek istendi

Milletvekili Osman Çakır, bütün illerde uygulamaya koyulan kentsel dönüşüm konusunda, Düzce’de bine yakın orta hasarlı bina olduğunu belirterek bu konuda bakan Bayraktar’dan destek istedi. Vali Adnan Yılmaz’da Düzce’deki orta hasarlı binalardan bahsederek, kentsel dönüşümün öneminin burada ortaya çıktığını, vatandaşların bu konuda bilinçli olması gerektiğini, bu nedenle muhtarlara eğitim verdiklerini, ancak üniversiteden başka lisanslı firmaların çoğalmasını istedi.

Düzce Protokolü ve MÜSİAD üyelerini dinleyen Bakan Bayraktar, Kentsel Dönüşüm sürecinde Türkiye’de birçok bölgede ciddi anlamda önemli değişiklikler olacağını vurguladı.

Hazır olunca başlayabiliriz

Türkiye’deki inşaat sektörünün biraz daha geliştirmek için neler yapılabileceği konusuna da değine Bakan Bayraktar, Türkiye ekonomisine iyi bakılması gerektiğini vurguladı. Kayıt dışı ekonomi ve vergi toplayamama sorunu olduğunu ve bunların düzene girmesi gerektiğini de söyleyen Bayraktar, “Başbakanımız ve diğer ilgili olan arkadaşlarımızla birlikte, inşaat sektörünü biraz daha geliştirmek, daha organize olup daha iyi iş yapmaları için çalışma içerisindeyiz. Ülkemizde bir deprem gerçeği ile karşı karşıyayız. Artık Türkiye ve dünyanın geldiği konum itibarı ile şehirler birbirleriyle yarışıyor. Türkiye’de bir oluşum içerisinde ve dünya ile yarışır duruma geldik. Kentsel dönüşüm ne kadar elzemse, halkın katılımını sağlamakta elzemdir. Beraberce bir bilinçlenme yapmalıyız. Bunun için de Belediyelerimizi sıkıştırmamız ve halkla irtibatını sağlamamız gerekmektedir. Kentsel dönüşüme ilk olarak kamu binalarından başladık, vatandaşlarımızın görsün diye. Parti ayrımı yapmaksızın hangi belediye hazırsa kentsel dönüşüme oradan başlayacağız. Türkiye’de şuanda 300 noktada kentsel dönüşüm yapılıyor ve çok başarılı ilerliyor. Düzce Valimizin de belirttiği gibi özel sektör ve kamu birlikte hareket ederek bu dönüşümü tamamlayacağız. Düzce buna bir an önce hazır hale geldiğinde hazır olan mahalle veya yerleşim yerlerinden dönüşüme başlayabiliriz.Bu konuda Düzce halkı ile tüm konularda konuşarak anlaşma sağlamalısınız” dedi.

HABER:H.İŞCAN