Düzce'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Kalıcı Konutlar'da bulunan iki okula tasarım ve beceri atölyeleri kazandırıldı.

Cumhuriyet İlkokulu'nda 2 drama ve eleştirel düşünme atölyesi, 1 tabiat ve hayvan bakımı atölyesi, 1 güzel sanatlat ve resim atölyesi, 1 yaşam becerileri atölyesi, 1 salon sporları atölyesi olmak üzere toplamda 6 tasarım ve beceri atölyesi tamamlanarak öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Yine Kalıcı Konutlar'da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu ve Ortaokulu'nda 3 analitik düşünme ve beceri atölyesi, iki tabiat ve hayvan bakımı atölyesi, 1 ahşap ve metal atölyesi, 1 yaşam becerileri atölyesi, 1 salon sporları atölyesi ve 1 müzik atölyesi olmak üzere toplam 10 tasarım ve beceri atölyesi tamamlanarak öğrencilerin kullanımına açıldı.

2023 Vizyon Belgesi’nde neler var?

Temel politika kısmında “Eğitim kurumunun temel çıkış noktası bireyin kendini bilmesini ve tanımasını sağlamak. Çocuk, ebeveyn ve öğretmen kendileri ve çevrelerindekileri tanıdığında birlikte gelişme imkanı doğacaktır” denilen 2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nde öne çıkan başlıklar şöyle:

Çocukların ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri için tüm okullarda ‘Tasarım-Beceri Atölyeleri' kurulacak.

Temel becerilere ilişkin zorunlu derslerin korunması şartıyla, zorunlu ders saat ve çeşitleri azaltılarak, derinleşmeye, kişiselleştirmeye ve uygulamaya zaman ayrılacak.

Müfredatlar tüm kademelerde bütüncül, yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş, esnek ve modüler yapılar olarak yapılandırılacak.

Çocukların öğrenmesiyle ilgili tüm aktörlerin okulu iyileştirme çalışmalarında yer aldığı ‘Okul Gelişim Modeli' kurulacak.

Ülke genelinde yönetim ve öğrenme etkinliklerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için okul bazında veriye dayalı planlama ve yönetim sistemine geçilecek. Buna göre; Öğrenmenin geliştirilmesine ilişkin karar alma süreçlerinde kullanılacak ‘Öğrenme Analitiği Platformu' yapılandırılacak. Öğretmen, aile, okul yöneticisi ve eğitim yöneticisi tarafından kullanılan veri tabanları sadeleştirilerek bütünleştirilecek. Veriye dayalı yönetimle öğretmenler, okul ve eğitim yöneticileri üzerindeki bürokratik iş yükü azaltılacak.

Bilişimle üretim becerileri kazandırmaya yönelik, öğrencilerimizle kodlama ve 3D tasarım etkinlikleri yürütülecek.

Ortaöğretimde çocuklara sertifikaya dayalı bilişim ve iş dünyasına ilişkin yeterlilikler kazandırılacak.