Türkiye genelinde hem kırmızı ete hemde beyaz ete zam geldi. Çoğu ailenin sofrasına giremiyen kırmızı ete zam geldi. Kıyma 17 TL'den 20 TL'ya çıktı. En pahalı et Bonfile ise 30 Tl'ye Kadar yaklaştı. Gelen zam bir yana eğer böyle giderse et fiyatları daha da artacak gibi görünüyor. Artışlardan kasaplarda şikayetci köylü vatandaşlar hayvanlarını satmıyorlar ve eskisi kadar hayvan bolluğu yok bu nedenle giatlar yükselmeye devam ediyor dediler.
Kasap Özcan Çakır Eğer böyle devam ederse fiyatlar daha da artabilir. Fiyatlar pahalandı diye vatandaşlar kıytı köşelerden et almasınlar. Gerçi büyük şehirlerde at eşek eti satarlar bizim ilimizde öyle şey olmaz. Etleri zabıtalar değil işin uzmanları kontrol etmelidirler.” şeklinde konuştu.
Kırmızı et fiyatlarının artmasından dolayı beyaz et satışlarında bir artış olur diye gittiğimiz, beyaz et satan işyerinde de fiyatların arttığını gördük. İşyeri yetkililerinden Sedat Ören'e “Kırmızı et fiyatlarına gelen zamlardan sonra beyaz et satışlarında bir artış oldumu” sorumuza cevap olarak “hayır. Şuanda satışlarımızda bir değişiklik yok. Kırmızı et fiyatlarına zam geldimi bilmiyorum ama Beyaz et fiyatlarına zam geldi.” dedi.
Görünen oki köyde büyükbaş hayvan yetiştiren insanlar hayvanlarını satmaması ve ithalat olmamasından dolayı hem kırmızı et hemde beyaz ette fiyatlar arttı.