Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her ile kazandırılması talimatı verdiği ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün seçim döneminde yayımladığı proje kitabında da yer alan Millet Bahçesi Projesi için çalışmalar hızlandı.

Düzce'de ilk kazma 2019 yılı içerisinde vuracak
Bir süre önce valilik kararı ile içerisinde bulunan yapıların yıkıldığı İnönü ve Avni Akyol parkları ile Anıtpark Meydanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi için proje hazırlıklarını tamamlayan Düzce Belediyesi, projeyi, 1. ve 2. etap olarak iki şekilde uygulayacak. İki park ve bir meydanı içerisine alacak 'Millet Bahçesi 1. Etap' için ilk kazmayı 2019 yılı içerisinde vurmayı planlanırken, halkın mekanı olacak şehrin en büyük parkına özel işletmeler kesinlikle girmeyecek.

Yaklaşık 27 bin metrekarelik toplanma alanı
14 bin 252 metrekarelik İnönü Parkı ve yanında bulunan 4 bin 883 metrekarelik Avni Akyol ile 8 bin 135 metrakare büyüklüğündeki Anıtpark'ın birleştirileceği proje ile yaklaşık 27 bin metrekare alan Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Bu önemli proje 1999 yılında iki büyük depremle yerle bir olan ve sık sık sarsıntılarla karşı karşıya kalan Düzce için olası bir afet anında toplanma alanı olarak da kullanılacak.

"Millet Bahçeleri projesi aynı zamanda depremde toplanma alanlarıdır"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "81 ilde Millet Bahçesi projemiz var. Bu Millet Bahçeleri projesi aynı zamanda depremde toplanma alanlarıdır. Stadyumlarımız toplanma alanıdır." dedi. Kurum ayrıca Türkiye'de imar planına uymayan 21 bin kaçak yapı tespiti gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu yapıların 8 bini sahil kesiminde yer alıyor. Bunların 850'ye yakınını bugün itibarıyla yıktık. Kararlı şekilde de 21 bin kaçak yapının yıkımını gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.