Yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle bir çok yerde su sorunu yaşanmış ve yaşanan sorunlar nedeniyle bazı bölgeler uzun süre susuz kalmıştı. Boğaziçi Belediyesi sınırlarında bulunan Ballar, Çayırtarla, Yazlık, Dokuzpınar, Suncuk, Şekerpınar, Yeşilköy ve Kabalak Mahalleleri patlayan su boruları nedeniyle susuz günler yaşıyor. Yapılan yol çalışmasının olduğu alanda patlayan su borularını görmeye giden vatandaşlar, bir de kesilen ağaçları görünce ikinci bir şok yaşadı.

Yaşadıkları sorunları anlatan vatandaşlar, “Biz buradaki çalışmalar nedeniyle çamurlu suyu içmek zorunda kalıyoruz. Birde yağmur yağınca musluklarımızdan resmen çamur akıyor. Bizim tertemiz suyumuz vardı ama artık temizliği kalmadı. Su kanallarımız resmen işgal edildi. Ne yapacağımızı bilemez hala geldik. Sorunumuz çok büyük ve bu su kaynağından 8 mahalle faydalanıyor.” ifadelerini kullandı.

Ballar Mahallesi Muhtarı Davut Karaduman da yaşanılan durumdan duyduğu tepkiyi dile getirerek, “Ben bu durumu görünce adeta şok oldum. Yetkililer neyi bekliyor çok merak ediyorum. Burası bizim için büyük önem taşıyor. Çünkü biz içme suyu ihtiyacımızı bu şebekeden sağlıyoruz. Çalışmalar nedeniyle su hattına kayalar düşünce hatta da patlaklar ve kırıklar oluşuyor. Doğal olarak bizde susuz kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Çalışma yapılan alanda kesilen ağaçlarında su hattına düştüğü gözlenirken ağaçların bulunduğu alanın görüntüsü yaşanan sorunu gözler önüne seriyor. Kesilen ağaçlar çevrenin durumunu da ortaya çıkarıyor.