Bu yıl, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu çerçevesinde 'Türkiye Yüzyılına Nefes' temasıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Bu kapsamda Düzce merkeze bağlı Musababa Köyü mevkisinde düzenlenen törende, Vali Cevdet Atay ve protokol üyeleri, fidanları toprakla buluşturdu.

Etkinlik kapsamında 5 bin fidan dikimi yapıldı.

- Yığılca

Yığılca'da 3 dönümlük araziye, 3 farklı türde yaklaşık 300 fidan dikildi.

Yığılca Orman İşletme Müdürü Sefer Tüce, dikilen fidanların geleceğe nefes olacağını belirterek, "81 ilde, 2023 noktada, 3 saat içerisinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Yığılca Orman İşletme Müdürlüğü olarak bu bölgede bizler de fidan dikimini tamamladık." diye konuştu.

- Akçakoca

Akçakoca Orman İşletme Şefliği tarafından Altunçay köyünde düzenlenen törende, Kaymakam Mustafa Can ve katılımcılar 500 tıbbi aromatik bitki fidanı dikimi yaptı.

Burada köylü kadınlar, gözleme ve yufka açarak etkinliğe katılanlara ikramlarda bulundu.

Akçakoca bölgesinde yıl içerisinde 70 bin tıbbi ve aromatik bitki dikimi yapıldığı belirtildi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nün geçmişi

Milli Ağaçlandırma Günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile 11 Kasım 2019 tarihinden itibaren Türkiye’de 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanıyor.

2019 yılında "Geleceğe Nefes" mottosu ile yola çıkılan kutlamalarda, 13,8 milyon fidan toprakla buluşturuldu. 2020 yılında, "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" mottosu ile kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü'nde, 4.5 milyon adet fidan dikildi. 2021 yılında yine "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" mottosuyla düzenlenen etkinliğe, 69 ülkeden 1 başbakan, 17 bakan, 50 büyükelçi, 6 uluslararası kuruluş temsilcisi olmak üzere, yabancı misyondan 190 kişi katılım sağladı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl gerçekleştirilen ana etkinlik kapsamında 81 ilde yaklaşık bin farklı noktada, 300 bin kişinin katılımıyla 5,2 milyon fidan toprakla buluşturuldu.