Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 29 Mart yerel seçimlerine İsmail Bayram'la girme kararı almasının ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'te bağımsız olarak seçimlere girmeme kararı almışti. Geçen sürenin ardından Belediye Meclisi de dün akşam Başkan Mehmet Keleş'in başkanlığında son kez toplantı. Meclis üyelerine son kez seslenen Keleş, konuşmalarına “Her başlangıcın bir bitişi vardır.” diyerek başladı.

Ankara'da bulunduğu sürede çalışmalardan hiçbir zaman kopmadım.

Meclis üyeleriyle birlikte başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Keleş, “5 yıl önce bu göreve geldik ve 5 yıldır meclis üyelerimizle birlikte başarılı işler yürütüyoruz. Ben meclisle birlikte toplantılara çok fazla katılmadım çünkü meclisin alacağı kararlar üzerinde etkili olmak istemedim. Gerek bu konuda olsun gerekse Ankara'da bulunduğum sürede olsun hakkımda bir sürü eleştiri çıkarıldı. Ama meclis çalışmaları ben yokkende başarılı bir şekilde yürütüldü. Ankara'da bulunduğum süre içerisinde de çalışmalardan hiçbir zaman kopmadım.” şeklinde konuştu.

“Ankara'da hakkımda çıkarılan dosyalarla uğraşıyordum.”

Özelikle AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun Başkan Mehmet Keleş ile ilgili dosyası olduğu bilinirken Başkan Keleş'te bu konuya açıklık getirdi. Ankara'da hakkında çıkarılan dosyalarla uğraştığını belirten Keleş, “Seçim süreci içinde Düzce'de değil de Ankara'da bulunmamın nedeni bir takım kişiler tarafından hakkımda çıkarılan dosyalarla ilgili büyüklerimize hesap vermek içindi. Kimseye veremeyecek bir hesabım yoktur. Zaten o dosyaların neler olduğunu Düzceli vatandaşlarda zamanla öğrenecektir.” dedi.

“Düzce Belediyesi'nin borcu 53 milyon.”

Düzce Belediyesi'ne geldiklerinde borcun 16 milyon TL ve şimdi bu borcun 53 milyon TL olduğunu söyleyen Başkan Keleş, “Düzce Belediyesi'nin borçları zaten kurumlara olan borçlarıdır. Bu borçların toplamı da 53 milyon TL'dir. Biz Belediye sorunları için para harcadık. Türkiye'de borcu olmayan belediye yoktur. Bizim borcumuzda abartacak bir borç değildir. Yeni gelecek Belediye Başkanının sıkıntı çekmemesi için zaten yaptığımız bütün çalışmaları dosyaladık. Yeni gelecek kişinin bu konuda sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından meclis üyelerine birer teşekkür belgesi dağıtılırken meclis üyeleri tarafından da Başkan Keleş ve Başkan yardımcılarına plaket verildi.