Düzce’deki tüyler ürperten cinayet olayı Türkiye’nin gündemine oturdu. Hayatının baharındaki bir genç kızın iddiaya göre zorla alıkonulduğu evde erkek arkadaşının silahından çıkan kurşunlarla öldürülmesi kadın cinayetlerinin durdurulamadığını gösterdi.

25 yaşındaki Mahide Güneş Ünal’ın ölmeden önce 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istediği ortaya çıkarken, polisler eve ulaşamadan talihsiz kız hayatını kaybetti. Onu gözünü kırpmadan vuran 41 yaşındaki Kemal Anıl Şenol da aynı silahla intihar etti.

Bu cinayet sonrası bir kez daha ‘Kadın cinayetleri artık son bulsun!’ sesleri yükseldi. Kadın dayanışma platformları yaptıkları paylaşımlarda cezalar arttırılmadığı sürece şiddet ve cinayetlerin bitmeyeceği vurgusu yaptı.

Genç kızın fotoğrafının altına yapılan paylaşımlarda cinayetleri lanetleyen binlerce sosyal medya kullanıcısından bazıları şu ifadeleri kullandı:

“Bitmiyor… Bitmeyi bırak, azalmıyor bile. Artıyor. Konunun üstüne eğilen de yok.”

“Ölüyoruz, korkunç şeyler yaşayarak ölüyoruz.”

“Her gün kaç kadın daha ölmeli adam gibi yasalar ve cezalar gelmesi için?”

“Yine güzel bir kadın. Yine kadın cinayeti. Bu ülkede güzel kadın doğmak ceza. İstiyorlar ki burka ile gezelim. İstiyorlar ki korkup sinelim. İstiyorlar ki yaşamayalım. Onların istediği olmayacak!”

“Şu hayattan tek dileğim böyle haberlerin artık son bulması Ağlayan surat Yazık gencecik hayatlar söndürülüyor.”

“Kadın cinayeti olmadan 1 gün bile geçmez oldu ve insanlar hala bunun farkında değil! Farkına varmak için yaşamanıza gerek yok!”

“Bu haberi okuyup vah vah diyen kaç kişi gelecekte kurban ve katil olarak aynı haberin öznesi nesnesi olacak? Mahide Güneş ve Anıl Senol, yıllardır yaşanan kadın cinayetleri için nasıl cümleler kurmuşlardı acaba? Bir başka canlıyı zorla alıkoymak ve öldürmek nasıl sıradanlaştırıldı?”

“Yine reddettiğimiz için ölüyoruz. Reddedilmeyi hayır denmesini kabul edemeyen varlıklar yetişmiş resmen ya! LÜTFEN ERKEK ÇOCUKLARIMIZA BIR KADIN "HAYIR" DİYORSA PEŞİNDEN KOŞ ASLAN OĞLUM, ERKEKSIN SEN KADININI BIRAKMA, SAHİBİ SENSİN VS. DEMEYIN!”

Olay

Kemal Anıl Şenol (41), Bahçeşehir Çamlıevler Mahallesi 7. Sokak'taki bir binadaki kaldığı evde, kız arkadaşı Mahide Güneş Ünal'ı (25) tabancayla vurdu. Şenol daha sonra aynı silahla kendisine ateş etti. Silah seslerini duyan çevredekiler polis ve sağlık ekiplerini aradı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri polisin yardımıyla eve girdi. Ekipler, yerdeki Şenol ve Ünal'a olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Ünal'ın hayatını kaybettiğini belirleyen sağlık ekipleri, Şenol'u Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırdı.

Ünal'ın cansız bedeni cenaze aracı ile Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ünal'ın ölmeden önce 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak bir evde zorla tutulduğunu belirterek yardım istediği iddia edildi. Hastaneye kaldırılan Şenol, burada yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. 

Öte yandan bir süredir işsiz olduğu öne sürülen katil Kemal Anıl Şenol’un psikolojik sorunlarının olduğu iddia edildi.