Düzceli Alparslan Kazancı 4 yaşındayken DEAŞ’lı terörist babası tarafından kaçırıldı. Annesi Mehtap Kazancı ilk başlarda Alparslan ile görüşüyordu ancak 1-2 ay sonra irtibatı kesildi.

Başbakan Yıldırım talimat verdi
AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir’den edindiğimiz bilgilere göre, Alparslan’ın kurtarılma hikayesi anne Mehtap Kazancı’nın AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’e Eylül ayında ulaşması ile başladı. Keşir’in durumu Başbakan Binali Yıldırım ile paylaşması üzerine durumdan etkilenen Yıldırım tarafından ilgili birimlere, Alparslan’ın yerinin tespit edilmesi ve Türkiye’ye getirilmesi için talimat verildi.

Ortak girişimle düğmeye basıldı
Irak Başbakanı İbadi'nin Türkiye ziyaretinde Başbakan Yıldırım konuyu gündeme getirdi. Alparslan ve Alparslan ile aynı durumda olan pek çok çocuğun Türkiye’ye getirilmesi için ortak bir çalışma başlatıldı. Başbakan Yıldırım’ın girişimi Irak Hükümeti’nin desteği ve Dışişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar sonucunda Alparslan’ın kurtarılması için düğmeye basıldı.



İzini MİT buldu
Alparslan’ın babasının bir terör eyleminde öldüğü ve Bağdat’ta evlendiği kadının da başka bir terör eyleminde öldüğü öğrenildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapılan titiz çalışma sonucunda, adı Yusuf olarak değiştirilen Alparslan’ın DEAŞ’tan kaçanların bulunduğu bir kampta tutulduğu belirlendi. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler sonucunda Alparslan kamptan alınarak Bağdat Yetimhanesi’ne yerleştirildi. Türk diplomatları küçük çocuğu yetimhanede teslim alarak Türkiye’ye gelmesini sağladı.

Annesini tanımadı
Başbakan Binali Yıldırım müjdeli haberi Bangladeş seyahatinde aldı. Düzce’de bulunan anne ve dede de mutlu haberi Ayşe Keşir'den aldı ve hemen yola çıktı. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda oğlunun geleceği uçağı sabırsızlıkla bekleyen anne, oğlu ile kavuştuğu sırada duygusal anlar yaşandı. 4 yaşında annesinden ayrılan küçük çocuğa psikiyatristler eşliğinde anne Kazancı, gerçek annesinin kendisi olduğunu anlatmaya çalıştı.

Yıldırım’ı ziyaret ettiler
Anne-oğul, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve Başbakanlık yetkilileri ile birlikte Çankaya Köşkü’ne gelerek oğluna kavuşmasına vesile olan Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Alparslan bir sembol
Eşi Semiha Yıldırım ile birlikte anne oğlu makamında kabul eden Yıldırım, Alparslan’ın bir sembol olduğunu ve arkadaşlarının da birer birer geleceğini belirtti.

Haber: Ö. YILMAZ