14 günlük yurtdışı seyahatinden dönen Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, ayağının tozuyla katıldığı Özlem Yavuz’la Haftaya Bakış programında Düzce gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Korkmaz,Partisinin 30 Eylül'de Ankara'da yapılacak olan ”Büyük Kongresi” için “sürprizler olabilir. MKYK yeniden düzenlenecek. Başbakan partisinin omurgasının korunacağını ancak hücre değişikliğinin olacağını söylüyor. ” dedi.

“Ak parti’nin bir felsefesi var, bu felsefede buna uygun insanlardan oluşuyor “diyen Korkmaz, parti olarak aynı ideolojide olan herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

Odun Koysam Seçilir Mantığı Doğru Değil

Korkmaz, “Bu partinin lideri başbakan. Biz başbakan ve Ak parti olarak oy aldık. Vekillerin ve partililerin başbakanın başarısında tabiî ki etkisi var. Ancak halkın asıl baktığı kişi liderdir. Bizde de genel seçimlerde 33 aday adayından herhangi biri konulsaydı yine alırdık. Ancak bu sadece bizde değil diğer partiler için de geçerli. CHP’de de Kemal Kılıçdaroğlu önemli. Ancak halkın sevmediği nefret ettiği kişileri de getirmek doğru değil. Halkla inatlaşmamak lazım. Yani odun koysam seçiler mantığı da doğru değil. ”dedi.

Başkan Arayışında Değiliz

Yerel seçimlerin öne alınması için diğer siyasi partilerle görüşmeler devam ederken, Korkmaz yerel seçim hazırlığı için erken olduğunu, henüz bir yol haritasının belirlenmediğini ifade ederek, belediye başkan adayı arayışına girmediklerini dile getirdi.

Korkmaz, Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın ev sahipliğinde Akçakoca’da düzenlenen sivil toplum platformuna kendisi dışında Düzce teşkilatından kimsenin katılması nedeniyle kamuoyunda çıkan “Çakır teşkilattan ayrı hareket ediyor” söylentilerine açıklık getirdi.

Teşkilatla Uzaktan Yakından Alakası Yok

Korkmaz, “Sivil Dayanışma Platformu önemli bir platform. 500’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu üyesi var. Bu platformun ana gayesi Türkiye’de sivil toplumun, demokrasinin, insan haklarının gelişmesi ve bütünlüğünün sağlanmasıdır. Bu platform Türkiye’nin konusunda uzman bilim adamlarını çağırır, platform üyeleri ile birlikte dinler, beyin fırtınası yapılır. Ben ve Osman Bey bu platforma üyeyiz. Fevai bey üye değil.