Eğitim-Sen Akçakoca Temsilciliği yayınladığı açıklamada, ''Yerel seçimin yaklaşmakta olduğu bu günlerde başkan adayları da hizmet vermek adına kendilerini şüphesiz hazırlamaktadır. Eğitim Sen olarak tahminen Mart 2009’da yapılacak olan yerel seçim sonunda umutlarımız çok yüksektir. Ancak, Eğitim Sen’in ve KESK Konfederasyonu'nun ne Akçakoca'da nede başka bir yerde herhangi bir parti ya da adayı desteklemesi söz konusu değildir.'' denildi.

Yapılan açıklamada eğitim ve Akçakoca'daki çalışamalara da değinilerek ''Bilindiği gibi eğitimin ve öğretimin temel hedefi toplumu oluşturan bireylerin bilgisini artırma, eleştirel düşünmesini sağlamak, üretici olmak, kurallara uymak, bilimsel düşünmek gibi birçok iyi erdem ve yeteneği bireyde oluşturmaktır. Biz eğitimciler olarak bu amaçta hizmet etmekten mutluyuz. Ancak, istenilen bireylerin yetişmesi ve toplumun sağlıklı olabilmesi için eğitim ve öğretim yeterli olmamaktadır. İşte bu noktada bir yerel yönetim kurumu olan belediyeye Eğitim Sen olarak çok görev yüklemekteyiz.

Seçilecek belediye başkanının su kesintilerini ortadan kaldırarak toplumun temel bir ihtiyacı olan temizlik yapabilmesini sağlaması gerekmektedir. Sorumluluklarının bilincinde olarak şehri köstebek gibi eşmemelidir. İthal ağaç dikmek için buradaki yerli ağaçları kesmemelidir. Eğitim-Sen olarak Akçakoca halkının da hak ettiği gibi böyle bir belediye başkanının beklentisi içindeyiz. Ancak, Eğitim Sen'in ve KESK Konfederasyonu'nun ne Akçakoca'da nede başka bir yerde herhangi bir parti ya da adayı desteklemesi söz konusu değildir.'' ifadelerine yer verildi.