Düzce Belediyesi’nin 3 Eylül 2015 tarihinde dağıtımına başladığı ancak gelinen noktada bir çok sorunla adından söz ettiren S Plaka Uygulaması yüzünden mağdur olduklarını savunan minibüsçüler, bu kez Düzce TSO’da sorunlarına çözüm bulunması için toplandı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya bazı şirket sahipleri, kooperatif temsilcileri ve servis işletmeciliği yapan minibüsçüler ile Düzce Otobüs, Minibüs ve Servis Araçları Odası Başkanı Hakan Bülent’in adına toplantıda yer aldığını belirten kardeşi Gürkan Özbakır katıldı.

Düzce Otobüs, Minibüs ve Servis Araçları Odası Başkanı Hakan Bülent Özbakır’ın kardeşi olan oda yöneticisi Gürkan Özbakır, S Plaka hakkında minibüsçülerin S Plaka hakkındaki sorularını yanıtladı. Özbakır, minibüsçüler odasına kayıtlı 250’den fazla üyenin S Plakayı dilekçeyle başvuru yaparak istediğini ifade ederek, “Odana yarısından fazla üyen bir talepte bulunursa, sen bunu göz ardı edebilir misin?” dedi.

1500 sayısı merkez ilçe için geçerliydi
S Plaka uygulanması ile hedeflenen çalışmanın yapılamadığını kabul eden Özbakır, çok tartışılan plaka sayısı için ‘S Plakanın 1500 olarak sınırlandırılması kararı, Düzce Merkez için alındı. Bu sayıya ilçeler dahil edilmedi.’ değerlendirmesinde bulundu.

Para için olduğunu sonradan anladık
Özbakır’ın plaka sayısı açıklamasına toplantıda bulunan minibüsçüler, ilçelerdeki plakalara rant için talip olunduğunu iddia etti. Şoförlerin, “S Plakası uygulamasını, belediyenin para kazanma amacıyla yaptığını sonradan anladık.” sözleri ile duruma tepki göstermesi dikkat çekti.

Herkese S Plaka verildi
Sektörde faaliyet göstermeyenlere S Plaka satışı yapıldığını savunan şoförler, belediyeden uygulama kapsamında verilen S Plakaların kimlere verildiğinin yeniden incelenmesini istedi. S Plaka için taraftarlarla görüş alışverişinde bulunulmadan yola çıkıldığının dile getirildiği toplantıda, S Plakaların ruhsatla başvuru yapılmadan dağıtılmasının minibüsçü esnafını mağdur ettiği değerlendirilmesi yapıldı. Minibüsçüler, Gebze’den minibüsçü esnafının çok sayıda plaka aldığını öne sürdü.

Karar aldılar
Minibüsçüler toplantıda, belediyeden beklentilerini de tek tek sıraladı. Toplantı sonucunda verilen plakaların tekrar incelenmesi, çalışan minibüsçülerin ödemelerinin yapılandırılması, son tescil tarihi 31 Aralık 2016 olan iptal olan plakaların kamuoyu önünde açıklanması, belediyenin minibüsçülerle iş birliğinde hareket etmesi, il genelinde şuana kadar kaç plaka satıldığının açıklanması, yapılacak yeni ihaleye sektörde faaliyet gösterenler dışında kimsenin alınmaması ve tescil tarihinde 6 Eylül 2015 tarihine dönülmesi kararları alındı.