12 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak olan Düzce Tanıtım günlerine sivil tolum kuruluşlarından destekler devam ediyor. Bu kez Düzce Ticaret ve Sanayi Odası meclis başkanı ve aynı zamanda Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Öncü TV aracılığıyla çağrıda bulundu. Taşlı, Düzce’nin başka illerde tanıtımının geç kalınmış bir girişim olarak belirterek Vali Ali Fidan aracılığıyla ilk kez düzenlenen etkinliği desteklerini söyledi.

BUGÜNE KADAR PEK BİR ŞEY YAPILMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİK

Taşlı, “Şehirler kendi içinde tanıtılmaz, dışarıda tanıtılır. Dışarıda tanıtım yapılmadığında şehrinizde yapılan güzellikleri dışarıdakilerin görmesi pek etkili olmaz. Düzce’nin bugüne kadar pek bir şey yapmaması büyük bir eksiklik. Sayın valimizin bunu tespit etmesi çok iyi. Düzce’nin birçok güzelliği var. İnsanların günü birlik ziyaret edebileceği nadide illerden biri. Düzce’nin il olduğunu bilmeyen insanlar var. Böyle bir tanıtım yapılması fevkalede doğru bir davranış. Bizlerde hem Ticaret ve sanayi Odası meclisi olarak ciddi bir destek yaptık. Buradan giden esnaflarımızın orada satış yapmasını planladık. Hiçbir bedel ödemeden orada bulunmalarını sağladık. Kendi üyelerine böyle bir çalışma sunması da önemli bir destek. “dedi.

BUNUN İLK OLMAMASI GEREK

 “Düzce’yi Düzce’de yaşayanların birçoğu bilmiyor.” Diyen Taşlı,  bu tür organizasyonlara daha çok katılım sağlamamız gerektiğine dikkat çekti.

Taşlı, “Düzce’yi kendi içinde de tanıtmak mümkün. Ancak bizim Düzce ticaretinde esnafında tüm sosyal hayatına katkı sağlamasını istiyorsak bunun ilk olmaması gerek. Tanıtım günlerinin dolu dolu geçmesi için elimizden gelen tüm katkıyı sağlamamız lazım. Biz çok ciddi bir katılımla orada olacağız. Onun haricinde bulunduğumuz konum itibariyle bağlı bulunduğumuz kurumları da orada misafir etmeyi planlıyoruz.  İlk olmayacak, değişik illerde de tanıtılması gerektiğini düşünüyorum.  Düzce’nin bu çalışmaları hızlı ve suratla daha fazla yapması gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.

İNSANLARDA MERAK UYANDIRIYOR

Daha önce diğer illerin tanıtım günlerine katıldığını belirten Taşlı, bu tür organizasyonların çok faydalı olduğunu dile getirdi. 

Taşlı, “Ankara’da birkaç tanıtım gününe katıldım. Hem kültürlerini yansıttıkları, gitmediğiniz görmediğiniz yeri sanki ayağına getirmiş gibi değerlendiriliyor. İnsanlarda merak uyandırıyor. ‘Ben mutlaka gitmeliyim. ‘Hissi oluşturuyoruz. Tanıtım günleri vesilesiyle gitmedikleri o illere seyahat ettiklerini biliyorum.” ifadelerini kullandı.

NE KATKI VARSA, VERSİNLER

Taşlı, son olarak açıklamalarını şöyle tamamladı: “Düzce’de imkan sahibi olanların tanıtım günlerine verebileceği ne katkı varsa, versinler. Özellikle Ankara’da düzce dostlarını bu tanıtım günlerini davet etmelerini istiyorum.  Biz zaten kurumsal olarak sosyal sitelerimizden ilanlar yapıyoruz. Esnafların katılması için gerekli ilanları koruyoruz.  Her birey bir kişiye farkındalık yarattığında amacına ulaşacağına inanıyorum. Düzce’nin geleceğine yönelik her türlü etkinliğe kapısının açık olduğunu hatırlatmış oluruz.”

HABER;S.KAŞKIR