Enerji Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, AK Parti hükümeti olarak ülkenin gelişmesi ve kalkınması için yaptıkları hizmetlerin muhalefet tarafından sürekli görmezden gelindiğini savunarak, ‘Sürekli eleştiriyorsunuz, bir kere de teşekkür edin!’ sözleri ile tepkisini ortaya koymuştu. Çakır’ın sitemkar eleştirilerine Düzce cephesinden yanıt CHP’den geldi.

“Sayın vekil konuşmasında olayları ve kişileri çorba etti”

CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, yaptığı yazılı açıklamada, Çakır’ın söylemlerini dağınık ifadeler olarak yorumladı.

Cemşit, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz gün TBMM’de tarihi anlara şahitlik ettik. Düzce AK Parti kayıp Milletvekili Fahri Çakır bütçe görüşmelerinde kürsüye çıkarak söz aldı. Vatandaşlarımız gibi bizler de dört gözle Düzce ile alakalı bir kelam etmesini beklerken sayın vekil, kavramları, fikirleri, olayları ve kişileri çorba ederek bir konuşma gerçekleştirdi. Her defasında hor gördükleri, üstten baktıkları, temel haklarını gasp ettikleri vatandaşlarımız hayrına bir kelam etmeyen Fahri Çakır’ın, bir eli yağda bir eli balda saray yönetimine yaranmaktan başka bir gayesi yoktur.”

 “Malı götürenlerin bütçesi!”

Konuyu meclisten geçen kanunlara getiren Cemşit, “Rüşveti, hırsızlığı, yolsuzluğu meşrulaştıran bir kanuna ‘Evet’ dediniz. Böyle bir rezaletin yaşandığı yer bu meclis olmamalıydı. Şimdi buraya bütçe getiriyorsunuz, ne bütçesi peki? Malı götürenlerin bütçesi! Üstüne hiç sıkılmadan yalanlarınıza devam ediyorsunuz. Ama unutmayın halk olanı görüyor. Her şeyin farkında. Az kaldı, söz sırası millete gelecek! Son son ceplerinizi doldurun. Hesap günü geliyor. İktidardaki son meclis konuşmanız vesilesi ile seçimlere yaklaşırken Düzceli hemşehrilerime varlığınızı hatırlatmanız da bir şeydir. Son olarak şunu unutmayın sayın Çakır, “Hak gelecek batıl zail olacak.” ifadelerini kullandı.

Editör- Nalan Tayyar