Okulların açılmasıyla birlikte uygulanması hedeflenen düzenlemeyle şehir içinde hız sınırı 70 kilometreden 90 kilometreye çıkarılıyor.
Şehir içindeki trafik sıkışıklığını gidermek için 50 km'lik hız limitini 70 km'ye çıkartmıştı. Ancak yeterli olmayınca Emniyet Genel Müdürlüğü hız limitlerinde artışa gitti. Yeni düzenlemenin Eylül sonuna kadar uygulmaya sokulması bekleniyor.
Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle yönetmelikteki hız sınırları değiştirilecek ve UKOME ile il trafik komisyonlarının uygun bulduğu yollarda hız sınırı, polisin hız cezası yazarken tanıdığı yüzde 10'luk opsiyonla birlikte 90 kilometreye çıkarılacak.

MOBESE YA DA RADARI'I GÖREN YAVAŞLIYOR

Bir çok şehir merkezinde hız limiti 70 kilometreye çıkarılmasına rağmen zaman zaman sürücüler hız limitini aşıyor. Ancak mobese ve radarların yerlerini tespit eden sürücüler bu bölgelere geldiklerinde hızlarını yavaşlatıyor. Bazı bölgelerde de yerleşim yerlerinin büyüyüp bağlantı yollarının şehir içinde kalması nedeniyle 70 kilometrelik hız sınırı uygulanması sürücüleri zorluyor.

HIZ SINIRI DÜZCE'YE UYGULANIR MI?

Düzce'de her gün trafik kazalarının meydana geldiği ve çoğunun da ölümle sonuçlandığını göze alırsak hız limitinin Düzce'de uygulanması pek de mümkün görülmüyor. Henüz mevcut kavşakların, bağlantı yollarının, bariyer yapımlarnın tam olarak işleyememesi ve kazaların meydana gelmesinin önüne geçilemezken hız limitlerinin yükseltilmesi ise düşündürücü.
Düzce şehir merkezinde 90 km hız limiti pek mümkün görülmese de bağlantı yollarında ve D-100 karayolunda uygulanması hem şehir içi hem de şehirlerarası trafiği biraz olsun nefes aldıracağa benziyor.
Okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu artacağı için düzenlemenin bu döneme yetiştirilmesi hedefleniyor. Trafik Dairesi Başkanlığı, ilgili bakanlıkların görüşüne sunduğu düzenlemeyi en geç Eylül sonunda uygulamaya sokmayı planlıyor. 


Haber: G. KARDUZ