Üç gün sürecek olan Zabıta Memurları Hizmetiçi Eğitim Semineri bugün başladı. İlk gün yapılan seminere konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Erçetin katıldı. Düzce Belediyesi tarafından organize edilen 15-17 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenen Zabıta Memurları Hizmetiçi Eğitim Seminer Programı Belediye Hizmet Binası’ Meclis Salonu’nda başladı. Seminer’in açılış konuşmasını yapan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, eğitim çalışmasının önemine değindi ve “ Mevzuatımıza göre Zabıta, beldesinde esenlik, sağlık, huzur ve düzenin sağlanması için Belediye emir ve yasaklarına uymayanlar hakkında yasaların emrettiği yaptırımları uygulamakla görevlidir. Ayrıca, Zabıta bir anlamda belediyelerin resmi kıyafet taşıyan kolluk gücüdür. Bu bakımdan Zabıtanın duruşu, iletişimi, vatandaşlarla diyaloğu, mevzuat bilgisi görevini doğru bir şekilde yerine getirmesinde faktör olarak öne çıkmaktadır.” dedi,

Seminerin açılışına gelen İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Şube Müdürü Mustafa Dönmez de konuşmasında Zabıta Yönetmeliği üzerinde durdu. Zabıtanın görevleri konusundaki gelişmelere değinen Mustafa Dönmez, “ 5393 yalı Belediye Kanunu ve diğer bağlı kanunlar ile Belediye Zabıtasının görev, yetki ve sorumlulukları artmıştır’ diyerek programla ilgili görüşlerine değindi.

Protokol konuşmalarının ardından seminerin ilk oturumuna geçildi. Birinci gün programında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Erçetin ‘Öfke Kontrolü, Diyalog, ve İletişim’ üzerine sunum yaptı.