PTT HUKUKA AYKIRI İŞLER YAPIYOR!

PTT eliyle vatandaşlara dağıtılan tebligatlarda dağıtım konusunda sıkıntı olduğunu belirten Cemşit, “Her vatandaşımıza PTT aracılığıyla tebligatlar geliyor. Bu tebligatların dağıtımında PTT’nin memurlarının görev alması gerekirken, PTT Türkiye genelinde bu işi memur eksikliğinden dolayı, taşeron çalışan işçilere yaptırıyor. Bu durum açık bir şekilde kanuna aykırı bir işlemdir.” dedi.

TAŞERONLARA MAAŞ AZALTMA YAPILDI

PTT ile çalışan taşeron işçilerin maaşlarında kesintiye gidildiğini söyleyen Cemşit, “Geçtiğimiz Ağustos ayında taşeron işçilerin sözleşmesi sona erdi. O vakte kadar asgari ücretin %30 fazlasını alan taşeron işçilere, Ağustos ayında yapılan teklif, asgari ücretin %10 fazlası idi. Taşeronlara, bu maaş indirimi zorlanarak yeni sözleşmeler imzalandı. Ayrıca prim sisteminde yapılan değişiklikler, çalışanların zor durumda kalmasına neden olurken kanuna aykırı verilen emirleri, işsiz kalma korkusuyla, taşeron işçiler yerine getirmek zorunda kalıyorlar. Taşeron işçilere kadro verilmesi söz konusu bile değil. İşçilerin bütün hakları gasp edilirken, tebligat dağıtırken, kamu personeli ancak, haklarını vermeye gelince taşeron işçisiniz denilerek dışlanıyorlar. Bu durum kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

GİŞE MEMURLARINDA AYRIMCILIK YAPILIYOR

PTT’de çalışan gişe memurlarının işe alımlardaki farklılıkları nedeniyle sıkıntı çıktığını dile getiren Cemşit, “Bir kısım gişe memuru pirim sistemiyle çalışıyor. Diğer kısım memurlar da prim sistemi yok. Bu şekilde ayrımcılık yapıldığı zaman, gişelerdeki aksamalar, işin yavaş devam etmesi ve primle çalışan memurların diğer memurlara göre daha çok çalışmak zorunda kalmalarına neden olunuyor.” dedi.

DÜZCE PTT’DE MEMUR İHTİYACI VAR

Düzce PTT’deki sıkıntılara da değinen Cemşit, “PTT’deki memur ve işçi arkadaşlarımız canla başla mücadele ediyorlar. Ancak eleman eksikliği gün gibi ortada. Düzce’de PTT’nin memur kadrosunun neredeyse yarısı boş durumda. Düzce’nin memur atamalarından sorumlu millet vekili Ayşe Keşir Hanımefendi, biraz vaktini ayırıp şehrine gelir ise sıkıntıları görürde, memur atamalarını gerçekleştirmek için çabalar diye umut ediyorum.” dedi.

PTT’DEKİ ZARAR AKILALMAZ

“Türkiye genelinde 81 ilde faaliyet gösteren neredeyse bütün kurumların çalıştığı, her eve giren, bir A4 kağıdından 42 ₺ alan PTT, nasıl olur da milyonlarca lira zarara uğratılır, nasıl olur da maaş ödemek için bankadan para ister konuma gelir?

KONUYU MECLİSE TAŞIYACAĞIZ

Yaşanan bütün sıkıntıları meclise taşımak için elinden geleni yapacağını söyleyen Cemşit, “Vekillerimiz ile irtibat halindeyiz. Konunun derinlemesine araştırılması ve ülkemizin en değerli kurumlarından biri olan PTT’nin daha fazla zarara uğramaması için o konunun meclis kürsüsünden de dile getirilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.