4.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin son gününde Hükümet teklifini 2012 için yüzde 3.5 + yüzde 3.5 seviyesine yükseltti. Ancak yeni teklif sendikaları yine tatmin etmedi.
Kamu-Sen Düzce İl Temsilciliği, hükümetin kamu çalışanları için uygun gördüğü teklifin akıl ve vicdan sahibi kişilerin kabul edemeyeceği bir teklif olduğunu savunarak, hükümetten insanca yaşamaya yetecek bir artış ve iyileştirme beklediklerini söyledi. Kamu –Sen adına açıklama yapan Osman Çakmak, hükümetten insanca yaşamaya yetecek bir artış beklediklerini söyledi.
Çakmak, “ Toplu sözleşme sürecinde bir yılda doğalgaza %34, kömüre %26, akaryakıta %24, elektriğe %19 zam gelmesine rağmen hükümetin kamu çalışanına %3,5 +% 3,5 zam önermesi akıl ve vicdandan nasibini almış kişilerin kabul edemeyeceği bir tekliftir. Milletvekiline %45 zam yaparken, üst düzey bürokrata %30 zam yaparken sarsılmayan ekonomi memura yapılacak 1-2 puan artışla Yunanistan’a dönüyor. Bunu kamu çalışanlarının kabul etmesi mümkün değildir. Kamu çalışanları toplu sözleşme sürecinde hükümetten insanca yaşamaya yetecek bir artış ve iyileştirme beklemektedir. Açlık sınırının, yoksulluk sınırının altında kalmayan bir ücret talep etmektedirler.” Dedi.
Çakmak, Kamu sendikaları olarak 23 Mayıs Çarşamba günü yapacakları iş bırakma eylemine tüm işçi ve işçi sendikalarını destek vermeye çağırdı.
Yanlış ücret politikalarına "dur" demek için

Çakmak,  “Kamu sendikaları 23 MAYIS 2012 Çarşamba günü kendisiyle alay eden, kamu çalışanını yok sayan bir teklife karşı iş bırakarak, hizmet üretmeyerek hükümeti uyaracaktır. Bu iş bırakma eylemine tüm kamu sendikaları davet edilmiştir. Biri dışında tüm konfederasyonlar birlikte bu eylemi gerçekleştirecektir. Uzun yıllardır ilk defa kamu sendikalarının ortak eylem kararı alması memurların yaşadığı mağduriyetin büyüklüğünü de göstermektedir. Tüm kamu çalışanları 23 Mayısta mesleki onuruna ve geleceğine sahip çıkacaktır. Tüm kamu çalışanları 23 Mayısta memurun, emeklinin, dul ve yetimin feryadını duyurmak için, hakça bir paylaşım, adil bir gelir dağılımı için, yanlış ücret politikalarına dur demek için iş bırakarak alanları dolduracaktır.” Şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR