Siyasi irade büyük ikilemde
Türk Büro-Sen Düzce Şube Başkanı Temel Kırali yaptığı yazılı basın açıklamasında, hükümetin kamu çalışanlarıyla ilgili politikalarındaki istikrarsızlığın devam ettiğini öne sürerek, şunları kaydetti: “Kısa bir süre önce işçi ve memur kavramının kaldırılarak “çalışan” kavramının getirileceği, memurların iş güvencelerinin kaldırılacağı, esnek çalışma sisteminin hakim kılınacağı ve tüm kamu çalışanlarının sözleşmeli yapılacağına dair açıklama yapan Bakanların yanı sıra; Başbakan Erdoğan sözleşmeli belediye personelinin kadroya geçirilmesi için 9 ay önce verdiği sözü Kızılcahamam’da tekrarladı. Bugün gelinen süreçte, sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasının mucidi olan hükümetin, yıllardır kamuya doldurduğu sözleşmeli personeli kadroya geçirmesi, yaptığı hatayı kabul ettiğinin en açık göstergesidir. Ancak bu noktada, siyasi iradenin büyük bir ikilem içinde olduğunu görüyoruz.”
Büyük bir mücadele verdik
 Türk Büro-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'in sözleşmeli personel istihdamının yoğunlaştırılmasının oluşturduğu tehlikeleri her fırsatta kamuoyunun gündeme taşıdığını vurgulayan Kırali, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için büyük bir mücadele verdiklerini belirtti.

 “Sözleşmelilerin kadro kararnamesinin yayınlanmasının ardından, sendika olarak sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi gerektiği talebimizi, yapmış olduğumuz açıklamalar ve eylemlerle tekrarlamıştık.” diyen Kırali, “Hükümet, sözleşmeli belediye çalışanlarını kadroya geçirmek için daha fazla beklememeli, bu mağduriyeti bir an önce sonlandırmalıdır. Belediye çalışanlarımız da neden kadroya geçirilmek için iki yıl beklemek zorunda kaldıklarını, neden diğer sözleşmeli personelle birlikte kadroya geçirilmediklerini mutlaka sorgulamalıdır. Gelinen nokta, belediyelerde çalışan sözleşmeli personel açısından olumlu olmakla birlikte yetersiz ve eksiktir. Dört gözle kadro bekleyen diğer sözleşmeli personel unutulmamalıdır. Sorunun parça parça ve yeni mağdurlar yaratarak değil, istisnasız tüm sözleşmelilerin kadroya alınıp, sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilmek suretiyle, yüz binlerce çalışanın sorunlarının kalıcı olarak çözülmesini istiyoruz. Kadroya geçirilmeyen 151 bin sözleşmeli çalışan ve kararnamenin çıkartılmasının ardından, istihdam edilen sözleşmeli personeller ve 4/C kadrosunda çalışanlar da bir an evvel istisnasız ve ayrım yapılmaksızın kadroya alınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Haber; C. ÜSTÜNER