İslam aleminin en mübarek aylarından olan on bir ayın sultanı ramazanda vazgeçilmezlerden olan hurma ve pideler ramazana iki gün kala raflardaki yerlerini aldılar.

Marketlerde ve pazarlarda alıcısını bekleyen hurmalar bu yıl da ramazan ayında sofralardaki yerini almak pazarlarda ve maketlerde yerlerini aldılar. 4 TL'den satışa sunulan hurmalar vatandaşa biraz pahallı gelirken satıcılar fiyatların normal olduğunu fakat bu fiyatlara rağmen tam olarak satışlara başlayamadıklarını ifade ettiler. Ramazana iki gün kala vatandaşlar hurma fiyatlarının biraz daha düşebileceği umuduyla bekleme taraftarı olurken satıcılar ise fiyatların daha fazla düşmeyeceğini vurguladılar.

Yine ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan ramazan pidelerinin de fiyatları belli oldu. Fırıncılar daha pide yapımına başlamadıklarını, ramazanın birinci günü pide yapmaya başlayacaklarını ifade ederek Pide üretimiyle birlikte ekmek satışlarında düşüş olacağını belirttiler. Pide fiyatları, 325 gram pide 1 TL, 500 gram pide 1,5 TL, 650 gram pide ise 2 TL olarak açıklandı.