Akçakoca'da 1988 yılında bir bağışçının "Huzurevi" yapılması şartıyla verdiği alana yapılan ve 35 yıldır hizmet veren Türk Kızılayı Özel Akçakoca Huzurevi'nin yangından korunması hakkındaki yönetmelik ve deprem analiz raporları kapsamında, güçlendirilmesi, yenilenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için yıkım kararı verildi. Karar sonrası yaşlı konukların nereye taşınacağı, yıkılan binanın aynı yere mi yoksa başka yere mi yapılacağıyla ilgili belirsizlik gündemi meşgul etmeye başladı.

Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde Akçakoca'ya gelen Türk Kızılay Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer, yıkım süreciyle ilgili olarak, "Biz burada konuklarımızın konforunu bozmama adına Kartal'daki huzurevine yerleştirmeye karar verdik. Oraya alacağız. Yine kendi denetimimizde bizim personelimizle birlikte burada var olan 37 personelimizin hiçbirini de mağdur etmeyecek şekilde onları da başka yerde değerlendireceğiz. Akabinde mevcut olan binanın yerine başka bir bina veya Akçakoca sınırları içinde uygun olan başka bir yer, arsa, bina veya bunun dışındaki başka bir opsiyonlarda varsa onlarla ilgili çalışmalar şu anda devam ediyor. Ortaya çıkacak sonucu da kamuoyu ile paylaşacağız." yönünde açıklamada bulunmuştu.



Son gelen habere göre ise Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Akçakocalı siyasetçilere çözüm için destek sözü verdi.

İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, Akçakoca Kent Konseyi genel kurul kürsüsünde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, farklı siyasi partilerin Akçakoca ilçe başkanları olarak Vali Dağlı ile yaptıkları görüşmeyi anlattı.




Lokum, görüşmede Akçakoca’yı ilgilendiren birçok konuyu masaya yatırdıklarını ifade ederken, huzurevi konusunda ise Vali Dağlı’nın yıkılacak olan binanın yerine yenisinin aynı yere yapılacağını söylediğini aktardı.


Binanın yapım süreci içinde huzurevi sakinlerinin rahat edebilmesi için, eski adı MTA tesisleri olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’ni Vali Dağlı'ya önerdiklerini kaydeden Lokum, Dağlı’nın bu öneriye de sıcak baktığını ve konuya ilişkin destek sözü verdiğini söyledi.