Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 29 Eylül Dünya Kalp Günü ve 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Neriman Çilingir ve Muharrem Sancaklı Huzurevleri’nde kalan huzurevi sakinlerine fiziksel aktivite etkinliği düzenlendi.


İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ercan Öztürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Sabri Aktüre’nin de katıldığı etkinlikte huzurevinde kalan yaşlılara Dr. İlhan Polatöz tarafından 29 Eylül Dünya Kalp Sağlığı Günü dolayısıyla önemi, Kalp Damar Hastalıkları ve Korunma Yolları konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.


Fizyoterapist Levent Yüksel tarafından tüm yaş dönemlerinde olduğu gibi, ileri yaş dönemi sağlığına önemli oranlarda olumlu katkılar sağlayan fiziksel aktivitenin günlük hayata yerleştirilmesinin etkileri konusunda bilgiler verildi.


Ardından huzurevi sakinlerine sağlıklı yaşam davranışları kazandırmaya yönelik fiziksel aktivite eğitimi ile deformasyona uğrayan eklemleri rahatlatma ve hareketsizlikten kaynaklı ağrıları azaltmak amacıyla fiziksel aktivite hareketleri gösterildi.
Eğitim sonrası huzurevinin bahçesine inilerek sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.