Atatürk Eğitim Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Furat Akdemir, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.
 
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Panel Başkanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, Hz. Muhammet Aleyhisselam’ın her alanda ümmetine örnek olduğunu vurgulayarak, bu örnekliğin kıyamete kadar devam edeceğini söyledi. Panelin herkes için yararlı geçmesi temennisinde bulunan Prof. Dr. Karagöz, Panelde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.



Programın ilk sunumunu gerçekleştiren Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kenan Karagöz “Hz. Muhammed’in Kızları İle İletişimi” başlıklı çalışmasını katılımcılarla paylaştı. Hz. Muhammed’in (S.A.V.) ve ailesinin zor bir hayat yaşadığını söyleyen Kenan Karagöz, bütün bu zorluklar içerisinde kızları ile her zaman ilgilendiğini, onları dinlediğini ve onları zaman zaman da şımarttığını ifade etti. Kız çocuğu sahibi olmanın utanç verici sayıldığı bir dönemde Peygamber Efendimizin, kızlarına verdiği değere vurgu yapan öğretim üyemiz, yanına gelen kızlarını ayağa kalkarak karşıladığını ve oturmaları için kendilerine yer hazırladığını ifade etti.




Dr. Öğr. Üyesi Kenan Karagöz’ün sunumundan sonra “Hz. Muhammed’in Eşleri ile İletişimi” başlıklı çalışmasını katılımcılarla paylaşan Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Yıldız Hızal, Peygamber Efendimizin kızları ile olduğu gibi eşleri ile de oldukça iyi bir iletişim içerisinde olduğunu ifade etti. Hz. Muhammed’in zorlu bir mücadelenin içerisinde olmasına rağmen eşlerine daima zaman ayırdığını ve onlarla görüş alışverişinde bulunarak ortak kararlar aldığını söyledi. Ayrıca Peygamber Efendimizin ev işlerinde eşlerine yardımcı olduğu gibi dışarda da yardımcısı ile birlikte sürüsünü otlatmaya gittiğini, koyunlarından süt sağdığını ve oldukça mütevazi bir hayat yaşadığını katılımcılarla paylaştı.




Program sonunda yaptıkları başarılı çalışmaları ve sunumları için konuşmacılara İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.