Koronavirüs vakalarının yeniden artışa geçmesiyle birlikte denetimler sıkılaştırıldı. Dün tüm yurtta gerçekleştirilen “en kapsamlı korona denetimi” olarak gerçekleştirilen denetimlerin ardından bugün de İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine, 'Nişan/Nikah, Düğün, Sahil Bölgeleri Denetimleri' konulu genelge gönderdi. 

Genelgede yaz ayları nedeniyle artış gösteren nişan ve düğün gibi organizasyonlardan ve özellikle sahil bölgelerinde yer alan turizm beldelerindeki yoğunluktan kaynaklı olarak vatandaşların daha sık şekilde kalabalık halinde bir araya geldiği belirtildi. Kalabalık ortamlarda kural ve tedbirlere zaman zaman yeterince riayet edilmediği, bu durumunda bulaşıcılığı çok yüksek olan Covid-19 salgınının yayılım hızını artırdığı ifade edildi.

DÜĞÜNLERDE DENETİM YAPILACAK

Bu kapsamda 7-9 Ağustos tarihleri arasında; düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi organizasyonlarda denetimler yapılacak. Tüm il ve ilçelerde gerçekleştirilecek her türlü düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi etkinliklerin tamamınında (düğün salonu, kır düğünü, köy- sokak düğünü vb.), vatandaşların ve işletmelerin kurallara uyulup uyulmadığı denetlenecek.

SAHİLDE SİVİL POLİSLERLE DENETİM

Yaz mevsimi nedeniyle özellikle sahil bölgelerinde yer alan turizm beldelerinde bulunan plajlar, kafeler ve eğlence yerlerinde de denetim gerçekleştirilecek. Sahil kenarındaki denetimlerde yerli ve yabancı turistleri rahatsız etmemek için sivil kıyafetli personel tercih edilecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN