Cumayeri Akparti ilçe kongresinde , belediye başkanı Mustafa Koloğlu’nun konuşması Milletvekili Erbay tarafından kesilmişti. İki listenin yarıştığı ve bir listenin Koloğlu tarafından da desteklendiği kongrede, başkana konuşma hakkı tanınmadığı da ortaya çıktı.

Son Nokta programında Mehmet İbrahimoğlu’nun konuğu olan Koloğlu, “Ben belediye başkanıyım,Türkiye’de Cumayeri dışında kongrelerde belediye başkanlarının hepsine söz verilir ve o yerleşim yerinde yerel yönetimin yaptıkları anlatılır. Oysa bizim kongrede ne gariptir ki bana konuşma hakkı bile tanınmadı, milletvekilinden rica ettim 5 dakika dedi. Oysa hazırladığım konuşmayı daha önce yaptığım denemelerde 15 dakikada bitiriyordum. Benim konuşmama bile katlanamadılar,ancak bunları il yönetiminin yapacağı bir toplantıda daha detaylı görüşeceğiz. Benim yaklaşık 3 yıldan bu yana zaten ilçe yönetimi ile sıkıntılarım vardı” dedi.

Koloğlu ayrıca “Belediyede hatır gönül işlerine izin vermedim, ihaleleri şeffaf yaptım, sanayileşme konusunda da bölgem için çalıştım. Yeniden başkanlık için adayım ve kararı da ilçe yönetimi değil, yapılanlara bakarak önce halkımızın sonrada genel merkezimizin vereceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.