Uzun süre kamuoyunu meşgul eden ve hala bazı kişilerin yargılandığı Ergonekon İddianamesi'nin içinde Düzcelilerin de bulunması iddianemin ülke geneline yayıldığın göstergesi oldu. Düzce'den iddianamede bulunan şahısların isimleriyle birlikte işledikleri suçlar ve daha önce sicillere işlenen suçları da bulunuyor. İddianamede Düzce'den yer alan isimler ise Hüseyin Görüm, Erkut Ersoy, Arif Görüm, Yusuf Görüm ve Rasim görüm oldu. Şahısların açıklanan faaliyet raporu da şu şekilde oluştu :

   Şüpheli Erkut Ersoy'un Paşa (Kod) Fikri Karadağ'a bağlı olarak istihbarat faaliyetlerinden sorumlu gurubun yöneticisi olduğu tespit edilemeyen bazı askeri şahıslarla da irtibatlarının olduğu ve istihbarat bilgilerini bu şahıslara ilettiğini telefonlarda söylediği telefon konuşmalarında karargah olarak adlandırılan yerlerden bahsettikleri istiklal mahkemelerini kuracaklarını ve motorize ekipler kurup kendi yöntemlerine göre kişileri cezalandırmayı düşündükleri anlaşılmaktadır.

    Şüpheli Paşa (Kod) M. Fikri Karadağ ve Hüseyin Görüm'ün yönetiminde bulunan Kuvayi Milliye Derneği (1919) etrafında örgütlenen gurubun da yine Türkiye'de şok suikast ve cinayetler planladıkları bu konuda yapılan telefon görüşmeleri ve daha sonra ifadesi alınan Coşkun Çalık'ın beyanlarından da bazı ünlü kişilerin öldürülmesiyle alakalı kendilerine örgüt tarafından bazı talimatlar verildiği ve taahhütlerde bulunulduğu buradan da Ergenekon terör örgütünün amaçları içerisinde bulunan “siyasileri dize getirmek için suikast yapılması” şeklindeki ile kararının uygulamaya konuşmaya çalışıldığı anlaşılmaktadır.Bu gruptan iddianamemizin ilgili bölümlerinde ayrıntılı olarak belirttiğimiz bir çok örgütsel içerikli belge, CD, fotoğraf ve bazı şüphelilerden ruhsatsız silahlar ele geçirilmiştir.

    Mehmet Fikri Karadağ'ı Hüseyin Görüm, suç örgütü liderleri Sedat Peker ,Semih Tufan Gülaltay ve uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen Ertuğrul Yılmaz'la tanıştırdığı tespit edilmiştir.Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda da Mehmet Fikri Karadağ'ın silahlı saldırı sonucu öldürülen Ertuğrul Yılmaz'ın Kadıköy'deki cenaze törenine Muzaffer Tekin ile birlikte üniformalı olarak katıldığı yine Düzce'de düzenlenen diğer bir törene de katıldığına dair görüntüler tespit edilmiş ve konuya ilişkin tutanak düzenlenerek soruşturma dosyasına eklenmiştir.

       Fikri Karadağ Hüseyin Görüm'ün çevresine 20-25 yaşlarında 4-5 kişilik bir grup gencin bulunduğunu Hüseyin'in bu gençlere konuşma yaptığını konuşmanın bir bölümünde şahısların yanına gittiğinde Hüseyin Görüm'ün bu gençlere hitaben “komutanda sizin eğitiminizi verecek”dediğini kendisinin de “ne eğitimiymiş bu” dediğini Hüseyin'inde “ne olacak komutan sen daha iyi bilirsin asker olan ben değilim sensin” dediğini kendisinin de eğitimine nerede verileceğini sorduğunu Hüseyin'in “yerimiz var hazır Düzce'de” “asker yetiştireceğiz silahımız her şeyimizde var” diye konuştuğunu kendisinin de bunu reddettiğini.

    Ergenekon iddianamesinde yer alan bu pasajlar ve iddianamede adı geçen şahısların bir bölümünün Düzceli olması mahkeme aşamasında Düzce'nin tekrar tekrar gündeme geleceğine de işaret ediyor.