İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı ilk birleşiminde okullarda yaşanan sıkıntılar gündeme geldi. Toplantıda ilk olarak bir öncesi birleşime ait karar özetini kapsayan tutanak okundu. Özellikle Akçakoca’da bulunan imam hatip liselerinde yaşanan yemekhane ve güvenlik sistemi sıkıntıları ön plana çıktı.

Akçakoca’nın okullarının sorunu meclis gündemine alındı
Meclis gündem maddelerinden sonra Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunun raporları için söz alan Mümtaz Faik Genç şunları kaydetti:

Akçakoca’da bulunan imam hatip liseleri ve öğrencileriyle ilgili araştırma yapılarak şu tespitler yapılmıştır. Komisyonumuzun yaptığı araştırma sonuncunda Akçakoca merkeze 600 kilometre uzaklıkta olan Akçakoca İmam Hatip Lisesi bodrumla birlikte 4 katlıdır. Okulda yemekhane olmayıp bodrum katta yemek hizmeti yapılmasının çok fazla uygun olmadığı tespit edilmiştir. Bu okula bir yemekhane gerekmektedir. Ayrıca okul pencereleri çok fazla uygun olmayıp bahçe ve giriş kapıları da uygun değildir. Diğer okul Akçakoca Anadolu İmam Hatip Lisesi merkeze 2 kilometre uzaklıktadır. Okulu çevreleyen doğalgazın üzerine korkuluk yapılması okul güvenliği açısından önemlidir. Ayrıca okulda kamera sıkıntısı olup 16 olması gereken kamera sayısı 8’dir. Bunun çoğaltılması gerekmektedir. Komisyonumuzca uygun görülen bu raporun İl Genel Meclisi’ne sunulmasına karar verilmiştir.”

Okunan Rapor oylanmasının ardından İl Genel Meclisi’nde görüşülmesine karar verildi.

Diğer taraftan İl Genel Meclisi Başkanı Ayfer Yılmaz’ın meclis başkanı olarak seçilmesinin ardından meclisteki il encümenliği görevi yapılan kapalı oylamayla 20 oyun tamamını alan meclis üyesi Şaban Arslan’a verildi. Ayrıca Yılmaz, diğer komisyon üyeliklerinden de başkan olduğu gerekçesiyle istifa etti.



Haber: M.AYDIN