İl Genel Meclisi Toplantıları'nın son birleşimi bugün yapıldı. Toplantıda Çevre Düzeni Planı'na yapılan itirazlar da oylandı. Askıda kaldığı bir aylık süre içerisinde Çevre Düzeni Planı yapılan 21 itirazdan 11'ini kabul edilirken 10'u meclis üyeleri tarafından kabul edilmedi.

Kamu yönetimlerinin yapılandırılması çerçevesinde 216 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ve 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından bir ilin gelecek dönemdeki gelişiminin, düzenli, sağlıklı ve planlı bir yapıda olmasına imkan sağlayacak, gelişme seyrine yön verecek bir planın oluşturulması neticesinde 6 Haziran 2008 tarihinde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi tarafından Düzce Çevre Düzeni Planı kabul edilmişti. Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi tarafından onaylanan Çevre Düzeni Planı ile ilgili Düzce Valiliği tarafından askıya alınarak bir aylık itiraz süresi başlatılmıştı.

6 Haziran 2008 tarihinde her iki meclisin de onayını alan Çevre Düzeni Planı'na askıda kaldığı süre içerisinde toplam 21 itiraz geldi. Ortak toplantıda alınan karar ile birlikte her iki meclis itirazları ayrı ayrı oyladı. İl Genel Meclis'i adına Meclis Üyesi Harun Veziroğlu tarafından okunan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda Çevre Düzeni Planı'na askıda kaldığı süre zarfında yapılan itirazlar tek tek okunarak oylandı.

Hazırlanan rapora göre; İl Özel İdarenin, Düzce Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve Belde Belediyelerinin, Resmi Kurumların, Özel ve Tüzel Kişilerin olmak üzere dört ayrı türde yapılan 21 itiraz değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda olumlu bulunan itirazlar plan ve plan hükümlerine işlendi. Olumsuz olarak değerlendirilen itirazlarda eksik evrak veya eksik bilgi bulunanların muhataplarına geri gönderilerek eksiklerin tamamlanması hususunda bilgilendirildi. İtirazlara yönelik teknik değerlendirilmeleri görüşmek üzere İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Düzce Belediyesi İmar Komisyonu Üyeleri ve teknik elemanlar birlikte toplanarak olumsuz görüş verilen itirazlar üzerinde tekrar değerlendirmeler yapıldı.

Öte yandan dün akşam yapılan Belediye Meclisi Toplantısı'nda da ÇDP'ye yapılan itirazlar İGM'de onaylanan şekliyle oy birliği ile kabul edildi.