Her ayın ilk haftası düzenli olarak yapılan İl Genel Meclisi'nin Ekim Ayı Dördüncü Birleşiminde önemli kararlar alındı. Alınan kararlar arasında Muncurlu Köyü'nde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi'nin çevre düzeni planı ve Düzce'de kişi başına 350 YTL alan aileler için Micro Kredi sağlanması konuları değerlendirildi.

Konular arasında bulunan Muncurlu Köyü'ndeki Atatürk Devlet Hastanesi'nin Çevre Düzeni'yle ilgili kararda Meclisin Ekim ayı 4. birleşiminde ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından Muncurlu Köyü Atatürk Devlet Hastanesi çevre yolu düzenlenmesi için ayrılan 30 Bin YTL'nin Merkez İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmış fakat bu 30 Bin YTL Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Doğanlı Muncurlu İçme Suyu Arıtma Tesisinin Enerji ve yapımında kullanılmak üzere tahsis değişikliği yapılmasına karar verildi. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından aktarılan 30 Bin YTL'lik ödenek Doğanlı - Muncurlu Grup İçme Suyu Arıtma Tesisinin Enerji ve yapımında kullanılacak.

Meclisin 4. birleşiminde aldığı bir diğer önemli kara ise yoksullara mikro kredi imkanının sağlanması. İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından 2008 yılı için Düzce şartlarına göre sürekli gelirlerinden aileden kişi başına 350 YTL'den az geliri olanlara mikro kredi verilmesine karar verildi. Buna göre bir ailede kişi başına düşen para 350 YTL''den az ise bu kişilere mikro kredi imkanı verilecek.